"Böhmermann'ın konuşması tesadüf değil"

"Böhmermann'ın konuşması tesadüf değil"
Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bozçelik:- "Böhmermann olayı öyle tesadüfen olmuş bir olay değildir. Bu planlanmış ve zamanlaması belirlenmiş bir daktilo konuşmasıdır. ZDF gibi bir televizyon kanalının bu olayın arkasından neler ge

İSTANBUL (AA) - SEFA MUTLU - Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bozçelik, Jan Böhmermann olayının tesadüfen gerçekleşmediğini belirterek, "Bu planlanmış ve zamanlaması belirlenmiş bir daktilo konuşmasıdır. ZDF gibi bir televizyon kanalının bu olayın arkasından neler geleceğini bilememesi gibi bir durum olamaz." dedi.

Bozçelik, Alman İkinci Kanalı'nda (ZDF) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şiir adı altında hakaret içeren ifadeler kullanan Jan Böhmermann hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Böhmermann'ın ifadelerinin hakaret içerdiğini anlatan Bozçelik, bu ifadelerin özgürlük kapsamında değerlendiremeyeceğini söyledi. Bozçelik, 35 yıllık bir Almanya geçmişi olduğunu belirterek, "Ben bu sürede çok şeyler duydum ama bu derecede bir hakaret duymadım. Bir Türk olarak bu ifadeler çok zoruma gitti. Bununla alakalı bir yazı hazırlayarak kınadık." diye konuştu.

- "Merkel'i tebrik ediyoruz"

Bozçelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargı yoluna başvurması ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in tutumu hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Almanya tarihine bakıldığında Merkel'in gelip de böyle bir davaya müdahale edip mahkeme yolunu açması daha önce görülmedi. Buna tam destek veriyor ve Merkel'i davranışından dolayı kutluyoruz. Parti içerisinde Merkel'e 'Şu an Türkiye'ye ihtiyacınız var, kararı bu nedenle aldınız.' şeklinde eleştiriler var. Bu olay Almanya'yı ikiye böldü. Alman gazetesi Bild Zeitung kararı oylamaya açtı. Biz bunu da kınadık."

Almanya'da uzun yıllardır bulunduğunu yineleyen Bozçelik, hiçbir konunun Almanya gündemini bu derece meşgul etmediği tespitinde bulundu.

Bozçelik, Erdoğan'ın davasında yüzde yüz haklı olduğunu dile getirerek, Alman medyasının konuyu çarpıtmaya ve sulandırmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusundaki tutumunun ve siyasi başarısının getirdiği imajın bozulmak istendiğini aktaran Bozçelik, Avrupa'nın güçlü bir Türkiye'yi kabullenemediğini belirtti.

Bozçelik, mülteciler konusunda Avrupa'nın ciddi bir sınavla karşı karşıya olduğunu aktararak, "Bugüne kadar çok iyi yönlendirdikleri Türkiye'yi karşılarında bulamadılar. Türkiye'yi kötülemek için medya bu tür girişimlerde bulunuyor. Türkiye'yi politik olarak zayıflatamayacaklarını anladılar. Medya eliyle bir şeyler yapamaya çalışıyorlar. Bunu bilinçli olarak yaptılar. Bel altı bir saldırıda susmayacağımızı bildikleri için bizi kışkırtmak istiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

- "11-12 yıldır Avrupa'da başımız dik yürüyoruz"

Türkiye'nin son 11-12 yılda çok farklı bir yere geldiğini anlatan Bozçelik, "Önceden Almanya'da 'Türküz' derken boynumuz bükük olurdu. Şimdi ise dik duruyoruz ve 'Avrupa'nın, dünyanın muhtaç olduğu Türkiye biziz.' diyoruz. Artık bunu söyletiyoruz. Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bizim bu kadar güçlenmemizi kabullenemiyorlar." dedi.

Bozçelik, Erdoğan'ın halkının desteğini arkasına almasının çok önemli olduğunu anlatarak, Türkiye'nin bu durumuna Avrupa'nın alışık olmadığını söyledi.

Almanya'daki Türklerin yüzde 90'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğunu dile getiren Bozçelik, kara propagandaya karşı ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.