Böhmermann’ın okuduğu şiir için ihtiyati tedbir kararı

Böhmermann’ın okuduğu şiir için ihtiyati tedbir kararı
Hamburg Eyalet Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren Jan Böhmermann’a ait şiirin büyük bölümünün Almanya'da okunmasını yasakladı

Hamburg Eyalet Mahkemesi, ihtiyati tedbir kararı alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren şiirin büyük bölümünün Almanya'da okunmasını yasakladı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayetinin kısmen haklı bulunduğu belirtildi.

Hamburg Eyalet Mahkemesinin kararında, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın söz konusu şiiri okumasına ilişkin ihtiyati tedbir konulduğu, komedyenin, Erdoğan’a hakaret içeren ve onur kırıcı olan şiirin belirli bölümlerini tekrarlayamayacağı ifade edildi.

"Mizahtaki eleştiri sınırı onurun kırılması durumunda biter"
Böhmermann’ın şiirin söz konusu bölümlerini tekrarlaması durumunda 250 bin avroya kadar para cezası veya 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceği vurgulandı.

Kararda, sanat ve ifade özgürlüğü ile başvuru sahibinin kişisel hak ve hukukunun "tartılması, muhakeme edilmesi" gerektiğine işaret edilerek mizahtaki eleştiri sınırının, onurun kırılması durumunda bittiği kaydedildi.

Mahkeme kararında ayrıca Böhmermann’ın okuduğu şiirin belirli bölümlerinde eleştiri sınırının aşıldığı ifade edildi.

Kararın, sadece Jan Böhmermann'ın şahsı için değil üçüncü kişiler için de geçerli olduğu, Erdoğan'a hakaret içeren şiirin büyük bölümünün Almanya'da okunmasının yasakladığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.