Boko Haram ile mücadele

Boko Haram ile mücadele
Kamerun ordusunun operasyonlarında 58 militan ele geçirildi, 46 rehine kurtarıldı

YAOUNDE (AA) - Kamerun ordusunun Boko Haram örgütüne yönelik operasyonlarında 58 militanın ele geçirildiği, 46 rehinenin de kurtarıldığı belirtildi.

İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Issa Tchiroma Bakary, düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Nijerya'da Kamerun sınırına yakın Madawaya bölgesinde örgüte operasyonlar yapıldığını, 58 militanın yakalandığını, 18'i kadın, 28'i çocuk 46 rehinenin de kurtarıldığını açıkladı.

Boko Haram'ı yok etmek amacıyla oluşturulan Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü kapsamındaki operasyonlar sırasında örgütü yöneten üst düzey bir lider ile çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirten Bakary, Boko Haram'ın Kamerun'a saldırmak için Madawaya'daki ormanı sığınak olarak kullandığına işaret etti.

Öte yandan Bakary, hafta sonu Nijerya'da Boko Haram örgütüyle mücadele çerçevesinde düzenlenen bölgesel güvenlik zirvesinin, Sahel bölgesindeki terör tehdidine karşı bölge ülkelerin ele alması gereken stratejilerin belirlenmesinde faydalı olduğuna dikkati çekti.

İlki 17 Mayıs 2014'te Paris'te yapılan ve ikincisinin Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen zirveye, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken dahil olmak üzere Çad, Nijer, Kamerun, Benin, Orta Afrika Cumhuriyeti, Gabon ve Togo devlet başkanları, BM, Afrika Birliği ve Çin'den üst düzey yetkililer katılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.