Boks: Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri

Boks: Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri
- Eleme müsabakaları Samsun'da başladı - Açılış seremonisine Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Ekonomi Bakanı Elitaş da katıldı


SAMSUN (AA) - Boksta Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri, Samsun'un ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla başladı.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'nin başlaması nedeniyle Akif Çağatay Kılıç ile Mustafa Elitaş'ın katılımıyla açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Bakan Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Samsun'da 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa kıtası müsabakaları için boksörlerin mücadele edeceğini dile getirerek, "Ümit ediyorum, buraya gelen 38 ülkeden 300'e yakın sporcu Samsunumuzda güzel zaman geçirirken aynı zamanda da güzel müsabakalar ortaya koyarlar. Türkiye'de ve Samsun'da büyük atılımlar içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'den beri çizmiş olduğu yolda ilerliyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da aynı şekilde, aynı kararlılıkla, aynı yolda yürümeye devam ediyor." dedi.

Milli boksörler Onur Şipal ve Adem Kılıçcı'nın Rio'ya gitmeye hak kazandığını hatırlatan Kılıç, "İnşallah Rio 2016 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'ndan madalyalar bekliyoruz. Bu müsabakaların Samsun'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Samsun halkımıza ve hemşehrilerimize ev sahipliği için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Avrupa Boks Federasyonu Başkanı Franco Falcinelli ise kadın ve erkek boksörlerin fair-play ve kurallara bağlılık ilkelerini Samsun ringlerinde göstereceklerini dile getirdi.

Avrupa Kıtası Elemeleri'nin olimpiyat kalifikasyonu için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Falcinelli, "Yakın bir zamanda gerçekleşecek Rio Olimpiyat Oyunları nedeniyle Avrupalı boksörlerin potansiyeli açısından bu elemeler önemli bir sınavdır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri, 38 ülkeden 56'sı kadın olmak üzere 263 boksörün katılımıyla başladı. Türkiye, müsabakalarda 8'i erkek olmak üzere 11 boksörle temsil ediliyor.

Elemelerin ilk gününde milli boksör Neriman Istık, Polonyalı Sandra Drabik ile yaptığı müsabakayı 4 raunt sonucunda sayıyla kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Ekonomi Bakanı Elitaş, müsabakanın ardından milli boksörü tebrik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.