Boksta geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor

Boksta geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor
- Muavinlik yaparken başladığı boksta birçok başarı elde eden, 18 yıldır da milli takımlarda antrenörlük görevini üstlenen Cemil Döndü, Türk sporuna yıldız sporcular kazandırmaya çalışıyor - Antrenör Döndü: "Türk boksuna 200'ün üzerinde sporcu kazandırdım


ELAZIĞ (AA) - RAMAZAN KAYA - Elazığ'da muavinlik yaparken başladığı boksta birçok başarı elde eden, 18 yıldır da milli takımlarda antrenörlük görevini üstlenen Cemil Döndü (45), gençleri spora kazandırmaya çalışıyor.

Babası mevsimlik işçi olan ve 6 kardeşi bulunan Cemil Döndü, ailesinin maddi durumunun kötü olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başladı. Döndü, 17 yaşında muavinlik yaptığı dönemde milli boksör olan bir yakınının yönlendirmesiyle başladığı boksta ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı.

Sekiz yıllık sporculuk kariyerinin ardından 1998'de faal antrenörlüğe başlayan ve halen Türk Milli Takımı'nda eğitim vermeye devam eden Döndü, çalışmalarını yürüttüğü Elazığ'da 200'ün üzerinde sporcuyu Türk boksuna kazandırdı.


- 14 madalya kazandı


Döndü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşından itibaren çalışmaya başladığını ve bu nedenle ilkokulu bitirdikten sonra okuyamadığını söyledi.

Muavinlik yaptığı dönemde çok sevdiği boksa başladığını anımsatan Döndü, işini bırakır endişesiyle karşı çıkacaklarını düşündüğü için bunu ilk başlarda ailesinden gizli tuttuğunu kaydetti.

İlk yıllarında işi ve boksu birlikte yaptığını anımsatan Döndü, 1991'de ilk kez milli formayı giydiği dönemde gazetelerde isminin yer almasıyla ailesinin durumdan haberdar olduğunu ve kendisine destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"1990-1998 yıllarında yapmış olduğum boksta 4 altın, 4 gümüş ve 6 da bronz madalya kazandım. 24 kez milli formayı giydim. 1996'da Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda ülkemi temsil ettim."

Sporculuk kariyerini noktaladıktan sonra 1998'de antrenörlüğe başladığını hatırlatan 45 yaşındaki çalıştırıcı, Türk Milli Takımları ile bu süre zarfında dünya ve Avrupa şampiyonalarına gittiğini aktardı.

Beş çocuk babası Döndü, "7 kez dünya şampiyonasında, 3 kez Avrupa şampiyonasında Türk Milli Takımı'nın başında hoca olarak görev aldım." dedi.


- "Türk boksuna 200'ün üzerinde sporcu kazandırdım"


Cemil Döndü, Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde antrenörlük çalışmalarına devam ettiğini, 18 yıldır okullarda sporcu taraması yaptığını, hatta köylere kadar giderek yetenekli sporcuları bulup, Türk boksuna kazandırmaya çalıştığını belirtti.

Yetiştirdiği yıldızlara da değinen Döndü, "Türk boksuna 200'ün üzerinde sporcu kazandırdım. Bunlar içerisinde dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele eden, olimpiyat üçüncüsü boksörlerimiz var. Olimpiyat üçüncüsü Yakup Kılıç ve minikler Avrupa üçüncüsü Muhammed Doğan bunlardan bazıları." ifadelerini kullandı.

Şu anda 50 sporcuya eğitim verdiğini dile getiren Döndü, "Çocukları kötü alışkanlıklardan, kahvehanelerden, oyun salonlarından, çeşitli madde kullanımlarından alıp Türk sporuna, boksuna kazandırmak istiyorum. Sağlığımız, sıhhatimiz yerinde olduğu sürece biz de gerek ilimize gerekse ülkemize bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz."diye görüş bildirdi.

Yetiştirdiği sporculardan Yakup Kılıç'ın 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda aldığı bronz madalyayı hiçbir zaman unutamadığını vurgulayan Cemil Döndü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, Türk sporuna yapmış olduğu hizmetlerden dolayı verdiği plaketin kendisini çok duygulandırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.