Bokstan Okçuluğa Uzanan Yol

Bokstan Okçuluğa Uzanan Yol
Sakatlığı nedeniyle boksu bırakan Muhammed Bilal Güneri, okçulukta bir çok başarıya imza attı- Milli okçu Muhammed Bilal Güneri:- "Boks, sürekli hareketlilik ve adrenalin gerektiriyor. Okçuluk ise tamamen konsantrasyon odaklı. İki branş arasındaki geçiş t

İZMİR (AA) - Sakatlığı nedeniyle 8 yıl önce boksu bıraktıktan sonra okçulukla ilgilenmeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Muhammed Bilal Güneri, bu branşta bir çok başarıya imza attı.

Muhammed Bilal Güneri, yaptığı açıklamada, Van'da başlayan boks hayatına İzmir'de devam ettiğini, 8 yıl önce geçirdiği ağır sakatlığın ardından tavsiye üzerine okçuluğa başladığını belirtti.

Yaklaşık 4 aylık yoğun bir eğitim sürecinden sonra başladığı okçulukla hayatının da değiştiğini bildiren 22 yaşındaki Muhammed Bilal Güneri, şunları kaydetti:

"Kısa süreli kariyerime bir Avrupa Kupası Takım birinciliği, Avrupa Kupası Takım üçüncülüğü ve bir dünya dördüncülüğü sığdırdım. Bugüne kadar katıldığım ulusal şampiyonalarda 16 altın, 16 gümüş ve 8 bronz madalya kazandım. İyi ki okçuluğa başlamışım. Bunda, bana okçuluğu tavsiye eden takım arkadaşım İbrahim Ethem Gülaçar’ın büyük payı var. Boks, sürekli hareketlilik ve adrenalin gerektiriyor. Okçuluk ise tamamen konsantrasyon odaklı. İki branş arasındaki geçiş tabii ki kolay olmadı."

Muhammed Bilal Güneri, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Mete Gazoz'un gösterdiği performansının ardından okçuluğun Türkiye'de daha popüler hale geldiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.