BoraJet Havayolları Üst Yöneticisi Akol:

BoraJet Havayolları Üst Yöneticisi Akol:
"Sektörümüz şu anda havacılık anlamında en hızlı büyüyen piyasa. Büyümesinin devam edeceğini öngörüyoruz. Terör olaylarının geçtiğimiz günlerde ufak tefek etkilerini gördük ama şu an için çok ciddi bir etki görmüyoruz" - "Siyasi iradenin senelerdir çok ci

BURSA (AA) - BoraJet Havayolları Üst Yöneticisi Fatih Akol, "Sektörümüz şu anda havacılık anlamında en hızlı büyüyen piyasa. Büyümesinin devam edeceğini öngörüyoruz. Terör olaylarının geçtiğimiz günlerde ufak tefek etkilerini gördük ama şu an için çok ciddi bir etki görmüyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde, UÜ İşletme Topluluğunca (ULİT) düzenlenen 11. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresine katılan Akol, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda dünyada en hızlı büyüyen sektörün havacılık olduğunu söyledi.

Bu büyümenin devam edeceğini vurgulayan Akol, son zamanlarda yaşanan terör olaylarının havacılık sektörüne çok ciddi etkisinin olmadığını ifade etti.

Akol, turizm sezonuna işaret ederek, "Turizm sezonuna henüz girmedik. Kısmi etkisini görebiliriz diye düşünüyorum. Zaten çok hızlı büyüyen sivil havacılık altyapımız var. Sektörümüz şu anda havacılık anlamında en hızlı büyüyen piyasa. Büyümesinin devam edeceğini ön görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde ufak tefek etkilerini gördük ama şu an için çok ciddi bir etki görmüyoruz" diye konuştu.

BoraJet Havayollarının Türkiye'nin ilk bölgesel havayolu olduğunu hatırlatan Akol, şöyle devam etti:

"Bu anlamda bölgesel uçuşlara devam ediyoruz. Yeni hat olarak Adana-Diyarbakır uçuşu var. Adana-Erbil ve Adana-Beyrut uluslararası bölgesel uçuşlarımız devam ediyor. Tokat-İstanbul, Siirt-İstanbul uçuşları da günlük uçuşlar haline geldi. Avrupa'da yeni hatlarımız var. İlk defa Türkiye'den direk İbiza'ya uçuşlarımızı açtık. Hiç aktarmasız direkt İbiza'ya uçabileceğiz. Mikanos, Rodos adalarına uçuşlarımız devam ediyor. Hatlarımız önümüzdeki günlerde artarak devam edecek."

- "THY bayrak taşıyıcımız"

Rusya'ya charter uçuşlarının olduğunu aktaran Akol, orada da şu ana kadar çok ciddi bir aksaklık görmediklerini dile getirdi.

Akol, yatırımlarının sürdüğünü, yeni uçak siparişi verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çok hızlı bir şekilde büyüyoruz. Embraer tipi uçaklarla büyümeye devam edeceğiz. Dünyanın en gelişmiş yeni nesil bölgesel jetleri. Dünyanın ilk 60-65 havayolunun kullandığı bölgesel jetler. Hızlı bir şekilde yeni uçaklarımız gelmeye devam edecek. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüş uçak biletlerine yansıyor. Akaryakıt fiyatlarının düşmesi maliyetlerimizi indiriyor. Dikkat ederseniz biletler oldukça ucuz. Fakat ne zaman, hangi gün uçulacağı bilet fiyatlarını etkiliyor. İç hatlarda 19,99 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye içinde heryere uçabildik. Yurt dışında ise 19,99 avrodan uçabildik. Biz her zaman fiyatlarımızda samimi olmaya çalışıyoruz. Sektör olarak kar eden bir sektörümüz var. Çok başarılı bir sektör. Tabii ki THY'nin önemli bir liderliği var. Bayrak taşıyıcımız. Siyasi iradenin senelerdir çok ciddi anlamda irade koyması ve desteklemesiyle 10-13 senedir yılda yüzde 13-15 civarında büyüyen bir havacılık sektörümüz var. Gurur verici. Büyümeye de devam edeceğiz."

- "Bursa'dan yeni uçuşlar koymaya başlayacağız"

Bursa-Adana hattının uzun yıllar devam ettiğini hatırlatan Akol, Bursa ile ilgili çalışmalarının olduğuna değindi. Akol, şu bilgileri verdi:

"Kısmet olursa Bursa'dan yeni uçuşlar, yeni hatlar koymaya başlayacağız. Yaz sonu itibariyle Adana seferleri başlayacak. Onun dışında uluslararası uçuşlar da koymayı planlıyoruz. Çünkü Bursa bunu hak ediyor. Ancak havaalanının şehir dışında olması dezavantaj. Bunun yanında Bursa'dan Balkanlara yönelik de uçuşlar başlayacak. Tam olarak tarih vermek mümkün değil ama yaz sonu itibariyle seferlere başlayacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.