Boris Johnson 2 Günlük Avrupa Turunda

Boris Johnson 2 Günlük Avrupa Turunda
Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Johnson, Çekya, Romanya ve Slovakya’da resmi temaslarda bulunacak

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson Çekya, Romanya ve Slovakya’da resmi temaslarda bulunacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Johnson, bugün Prag’da Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek ve Bükreş’te Rumen mevkidaşı Teodor Melescanu ile bir araya gelecek.

Johnson, yarın da Slovakya'da bu ülkenin Başbakanı Robert Fico ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ivan Korcok ile görüşecek.

Görüşmeler sırasında Johnson’ın, muhataplarıyla ülkesinin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasından (Brexit) sonra da Avrupalı ortakları ile ilişkilerine önem vermeye devam edeceği mesajını paylaşması bekleniyor.

Güvenlik ve savunma konularının da gündeme geleceği görüşmelerde, Rusya’nın bölgedeki etkisine karşı koyma konusunda iş birliği üzerinde durulması öngörülüyor.

Bakanlık açıklamasında, Johnson’ın temaslarının Başbakan Theresa May’in cuma günü İtalya’nın Floransa kentinde açıkladığı yeni Brexit stratejisi bağlamında gerçekleşeceği vurgulandı.

- Duncan Belarus'ta

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığından, Avrupa ve Amerika'dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan’ın da 2 günlük resmi ziyaret için Belarus’a gittiği bildirildi.

Duncan’ın 25 yıl önce bağımsızlığına kavuşan Belarus’u ziyaret eden ilk Birleşik Krallık bakanı olacağının altı çizilen açıklamada, Devlet Bakanı'nın, bu ülkenin Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile bir araya geleceği kaydedildi.

Belarus’un, Ukrayna ile Rusya arasındaki ateşkese ilişkin Minsk Süreci’ne ev sahipliği yaptığı hatırlatılan açıklamada, Duncan’ın temaslarında bölgenin güvenliği konusundaki iş birliği imkanları üzerinde durulacağı ifade edildi.

Duncan’ın, Belarus’ta bugün ve yarın gerçekleştireceği resmi temaslarının yanı sıra bazı siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademik çevrelerle de görüşeceği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.