Borsa İstanbul'da gong Yatırım Finansman için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Yatırım Finansman için çaldı
Türkiye'nin ilk sermaye piyasası kuruluşu Yatırım Finansman, 40. yılı ve yeni teknoloji yatırımlarını Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni ile kutladı

Türkiye'nin ilk sermaye piyasası kuruluşu Yatırım Finansman'ın 40. yılı ve yeni teknoloji yatırımları sebebiyle Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, törende yaptığı konuşmada, Yatırım Finansman'ın, borsanın çok köklü şirketlerinden olduğunu söyledi.

Kendisinin de borsada epey eski olduğunu, burada exper olarak işe başladığını, Yatırım Finansman temsilcilerinin o zaman da borsada olduğuna ifade eden Dönmez, şöyle konuştu:

"Şahsım adına, hemen hemen hiç sorun yaşamadığımız şirketlerden biridir. Onlara burada tekrar teşekkür ediyorum. Şu anda da Yatırım Finansman, borsamızın tüm piyasalarına üye, pay piyasası ve VİOP'ta en fazla işlem yapan ilk 10 üye arasında. Şirketin geçmişini bilen biri olarak, Yatırım Finansman'dan ilk 3'e girmesini, piyasalarımıza daha fazla likidite getirmesini bekliyoruz."

Yatırım Finansman Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnce ise 1976 yılında kurulduklarında borsanın henüz işleme başlamadığını belirterek, "1985'te borsada ilk gongun çaldığı günden, bizim için milat sayılan 30 Kasım 2015'e kadar geçen süreçteyse sektörde her zaman büyüten bir rol üstlendik. Yatırımcılarımızın, müşterilerimizin ve borsamızın büyümesine aracı olduk ve biz de bu gururla büyüdük." dedi.

"Bugünümüzü bize güç veren müşterilerimize borçluyuz"
Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan da "Bugünümüzü ana ortaklarımıza, ekip arkadaşlarıma, çözüm ortaklarımıza ve en önemlisi güvenleriyle bize güç veren müşterilerimize borçluyuz." diye konuştu.

4 yıldır yeni teknolojilere yatırım yaptıklarına dikkati çeken Yarcan, şunları kaydetti:

"Gerek donanım gerek yazılım ve gerekse emir iletimine yönelik altyapı yatırımlarımıza hiç ara vermeden devam ettik. Borsa İstanbul'un BISTECH'e geçtiği 30 Kasım 2015 tarihini, bu alanda kendimiz için bir milat sayıyoruz. Bugünse hem vizyonumuzun sonuçlarını alıyor hem de yarınlar için gereken teknoloji yatırımlarımızda hız kesmiyoruz. Çözüm odaklı yaklaşımlarımız, bürokrasiyi azaltan, sadeleşen ve en önemlisi hızlanan iş modelimiz hakkında, müşterilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimler, bizim en büyük motivasyon kaynaklarımız arasında. Yatırım Finansman, dijital dönüşümün öncülerinden biri olarak teknoloji yatırımlarını arttırarak sürdürecek. Önümüzdeki 5 yıl için bir diğer öncelikli hedef de yatırım danışmanlığı ve varlık yönetimi faaliyeti konularında nitelikli ürünler ve tavsiyelerle müşterileri desteklemek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.