Borsa İstanbul'dan bir hisseye ceza üstüne ceza

Borsa İstanbul'dan bir hisseye ceza üstüne ceza
 Editör
Borsa İstanbul, SNPAM hissesinde daha önce Emir paketi tedbiri verilmişti. Hisseyle ilgili şimdi de "Depo Şartı" tedbiri uygulanacağını açıkladı.

Borsa İstanbul, SNPAM hissesinde 1 ay süreyle "Depo Şartı" tedbiri uygulanacağını açıkladı. Yapılan açıklamada hisse ile ilgili daha önce verilen Emir paketi tedbiri'nin de 20 Aralık tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Sönmez Pamuklu Sanayii A.Ş. (SNPAM.E) payında 21/11/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Depo Şartı" tedbiri uygulanacaktır.

Tedbirin uygulanacağı son tarih 20/12/2023'dür.

SNPAM.E payında halihazırda uygulanmakta olan "Emir Paketi" tedbiri de 20/12/2023 tarihine (seans sonuna) kadar uzatılmıştır. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.