Boşaltılan bina 10 dakika sonra çöktü

Boşaltılan bina 10 dakika sonra çöktü
Gaziantep’te dün gece 43 Suriyelinin kaldığı 3 katlı bina boşaltıldıktan 10 dakika sonra yıkıldı. Sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla ortaya çıkan görüntüler, 17 Ağustos depremini hatırlattı.

Gaziantep’te dün gece 43 Suriyelinin kaldığı 3 katlı bina boşaltıldıktan 10 dakika sonra yıkıldı. Sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla ortaya çıkan görüntüler, 17 Ağustos depremini hatırlattı. 3 katlı evde oturan aileler ise, yerle bir olan bina enkazında kullanabilecekleri malzemeleri toplamaya çalıştı.

Gaziantep’te dün gece 43 Suriyelinin kaldığı 3 katlı bina duvarlarından ses geldikten kısa bir süre sonra bina sakinleri tarafından boşaltıldı. Boşaltılan bina çatırtı seslerinin artmasının ardından 10 dakika sonra büyük bir gürültüyle yerle bir oldu. Olayda can kaybı yaşanmazken, evlerde oturan aileler yakınlarının yanına sığınmak zorunda kaldı.

17 AĞUSTOS’U HATIRLATTI

Sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla beraber, ortaya çıkan görüntüler ise 17 Ağustos depremini hatırlattı. Sabah saatlerinde yıkım alanında gelen Suriyeli vatandaşlar, enkaz altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Binada kalan Suriyeli vatandaşlar, yıkımdan önce binadan sürekli çatırtı seslerinin geldiğini belirterek, "Önce binanın 3. katı yan binadan ayrıldı. Ardından binadan sesler gelmeye başladı. Eşyalarımızı bile almadan binadan çıktık. Çevredeki vatandaşları da binaya yaklaşmamaları konusunda uyardık. Dün akşam 18.30 sıralarında evin çöktüğünü gördük. Çok şükür can kaybımız yok" ifadelerini kullandı.

Yıkılan 3 katlı bina, beton kalitesi ve bina projesi, Valilik tarafından mercek altına alındı. Enkaz kaldırma çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.