Bosna Halkından Suriyeli Savaş Mağdurlarına İftar

Bosna Halkından Suriyeli Savaş Mağdurlarına İftar
Bosna Hersek'te faaliyet gösteren insani yardım kuruluşu "EMMAUS", Bosna halkından gelen yardımlarla ramazan boyunca 25 binden fazla Suriyeli savaş mağduruna iftar verdi

SARAYBOSNA/HALEP (AA) - Bosna Hersek'te faaliyet gösteren "EMMAUS" Uluslararası Dayanışma Fonu, ülke genelinde toplanan yardımlarla ramazan ayı boyunca 25 binden fazla Suriyeli savaş mağduruna iftar verdi.

Daha önce de Suriyeli ihtiyaç sahipleri için kamyonlarca gıda yardımı gönderen Bosna halkı, ramazan ayında da kendileriyle benzer kaderi paylaşan Suriye halkını unutmadı. "EMMAUS" tarafından toplanan yardımlarla, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde Suriye'nin Halep iline bağlı Bab, Cerablus, Mare ve Azez'de savaş mağduru Suriyeliler için iftarlar verildi.

Bosna halkının yaptığı yardımlarla, ramazan ayı boyunca 25 bin 388 Suriyeliye iftar verildiği bildirildi.

"EMMAUS" Kalkınma ve İşbirliği Birimi'nden Elmedin Skrebo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de Bosna Hersek'teki müftülüklerle ortaklaşa gerçekleştirdikleri projeler kapsamında Suriyeli ihtiyaç sahipleri için un, yağ ve bebek bezi yüklü çok sayıda TIR gönderdiklerini hatırlattı.

Ramazan ayı öncesinde başlattıkları çalışmayla ülke genelinde büyük bir proje başlattıklarını aktaran Skrebo, bireysel yardımların dışında birçok kuruluşun da projeye destek verdiğini söyledi.

Skrebo, "Amacımız Suriyelilerin yanında olmak. Bu doğrultuda toplanan yardımları İHH ile savaş mağdurlarına ulaştırdık. Oradaki insanlara yardım etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı için de Suriye'ye yeni bir yardım konvoyu gönderme hazırlığında olduklarını dile getiren Skrebo, aynı zamanda oradaki ailelerin başlarını sokabileceği evler inşa etmek istediklerini belirtti.

Skrebo, birçok kez Suriye'ye gittiğini ve durumu yakından görme imkanı bulduğunu ifade ederek, "Biz de 1992-1995 yılları arasında benzer sıkıntılar yaşadık. Suriye halkı ile dayanışma içindeyiz. Savaşın bir an önce sona ermesi için dua ediyoruz." diye konuştu.

- İHH'dan 2,5 milyon insana iftar

İHH Suriye Yardımları Kilis Koordinatörü Serkan Öktem de Suriye'deki krizin en başından beri buradaki halkın yanında olmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "2017 senesine girdik ve bu kriz yaklaşık 7 yıldır sürüyor. Bu ramazan ayında 2 buçuk milyonu aşkın insana iftar verdik. Bu iftarların içinde Doğu Guta’dan Halep’in kuzeyi, Fırat Kalkanı bölgesi, İdlib ve Suriye’deki çeşitli kamplar var." dedi.

Bosna Hersek'in yardımlarıyla Cerablus ve Azez'deki okul ve camilerde binlerce insana iftar verdiklerine dikkati çeken Öktem, 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı'nda Türkiye ve Suriye'nin de buradaki halka yardım eli uzattığını anımsattı.

Öktem, Suriyeli savaş mağdurlarının sesini duyarak onlara iftar programı düzenleyen Bosna Hersek yardım kuruluşları ve halkına teşekkür etti.

İHH'nın kampların içerisinde kurulacak 5 adet konteynır kentin altyapısını üstlendiğini anlatan Öktem, "Tüm bunların yanında çadır kentler de var. Bizler bu çadır kentlere rutin bir şekilde yardımlarımızı sürdürmekteyiz. Tabii ki kriz çok büyük. Dünyanın dört bir yanındaki duyarlı yardım kuruluşları bu bölgelerde faaliyet göstermek istiyor." diye konuştu.

Öktem, bundan sonraki süreçte de Suriye'de yıkılan cami, imar, okul ve sosyal tesisleri onarmak için Bosna Hersek ile ortak çalışmalar yürütmeyi temenni ettiklerini dile getirerek, Bosna Hersek halkı ile Suriye'deki krizin çözüme ulaştırılması için ellerinden gelen yardımı yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.