Bosna Hersek'te "Uluslararası Öğrenci Buluşması" başladı

Bosna Hersek'te "Uluslararası Öğrenci Buluşması" başladı
SARAYBOSNA (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası...

SARAYBOSNA (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Buluşması" başladı.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) yapılan açılış törenine, IUS Rektör Yardımcısı Muhammed Ali, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Fatih Yazıcı, UDEF Başkan Yardımcısı Şeyma Üstün ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen öğrenci buluşmasının Türkiye'de dokuzuncusunun, Bosna Hersek'te ise üçüncüsünün düzenlendiğini anımsatarak "Dünyanın birçok ülkesinden gelen kardeşlerimizin beraber çalışmalar yapmasını amaçlıyoruz. Böylece dünyada birlik ve beraberlik olacak ve daha güzel bir dünya için çalışacağız." ifadesini kullandı.

UDEF Başkan Yardımcısı Üstün de öğrenci buluşmalarının "Biz kardeşiz, biz geleceğiz" sloganıyla düzenlendiğini belirterek UDEF olarak öğrenci buluşmalarını, öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirmek ve birliktelik içerisinde çalışmalara imza atmak için organize ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin dışında da yedi ülkeyle çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Üstün, "Öğrencilerimizin kendi kültürlerinin elçileri olabilmesi için çalışıyoruz. Bu, bir iyilik ve iyileştirme hareketi ve her öğrenci kendi ülkesinin geleceğinin inşasında söz sahibi olabilmelidir." diye konuştu.

Öğrenci buluşması kapsamında ülkesini tanıtan Kenyalı Abdifatah Ali İssa, ülkesini tanıtma fırsatı bulduğu için son derece mutlu olduğunu ifade ederek 2012 yılında geldiği Bosna Hersek'te özellikle yemek kültürünü çok sevdiğini kaydetti.

Bosna Hersek'teki tek Afganistanlı öğrenci olduğunu söyleyen Shams Urahman Saalhi de lise eğitimini Türkiye'de tamamladığını belirterek "Buradaki tek Afgan olmak zor aslında. İyi ki Türkçe biliyorum." dedi.

Etkinliğin açılışının ardından Filistin, Kenya, Arnavutluk, Afganistan, Kırgızistan ve Pakistan gibi ülkelerden öğrenciler kendi ülkelerinin kültürünü tanıtmak için kurdukları stantlarda ziyaretçilerle buluştu.

IUS'taki, "Uluslararası Öğrenci Buluşması", yarın sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.