BOŞNAK BAHARI

BOŞNAK BAHARI
Son haftalarda yükselişe geçen Atiker Konyaspor'da, Boşnak futbolcuların performansı her geçen maç artıyor.

Spor Toto Süper Lig’de 11. haftayı 6. sırada kapatan Atiker Konyaspor’da, Boşnak oyuncular bu sezon ön plana çıkıyor. Riad Bajic attığı 6 golle takımının gol yükünü sırtlarken, Amir Hadziahmetovic ve Deni Milosevic de etkili futboluyla göz dolduruyor

Lige iyi bir başlangıç yapamayan Atiker Konyaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor ile oynadığı iki maçtan da galip ayrılarak çıkış yakaladı ve 6. sıraya kadar yükseldi. Temsilcimizin Boşnak oyuncuları Riad Bajic, Amir Hadziahmetovic ve Deni Milosevic’in de bu çıkışta payı büyük.

BAJİC KRALLIK YARIŞINDA

Atiker Konyaspor’un geçen sezonun başında Zeljeznicar’dan transfer ettiği 22 yaşındaki forvet Riad Bajic, ilk sezonunda başarılı olamamış ve eleştiri almıştı. Yeşil-beyazlı formayla 32 lig maçına çıkan Bajic, yalnızca 5 kez gol sevinci yaşamıştı. Genç golcü bu sayıyı yeni sezonda henüz 11. haftada geride bıraktı. Süper Lig’de bu sezon 10 maçta görev alan Boşnak futbolcu, rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Son yapılan Gaziantepspor maçında 2 gol atan ve ligde 1 de asisti bulunan Riad Bajic, gol krallığı yarışında 7 gollü Cenk Tosun’un ardından 2. sırada yer alıyor. Aykut Kocaman’ın en büyük kozlarından biri olan Bajic’in, ilerleyen haftalarda gollerine devam etmesi bekleniyor.

AMİR YENİ AÇILDI

2015-16 sezonunun devre arasında Bajic’in eski takımı Zeljeznicar’dan ‘geleceğe yönelik’ olarak bu sefer Amir Hadziahmetovic transfer edildi. 1997 doğumlu orta saha, ilk sezonunda 3’ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 8 karşılaşmada toplam 373 dakika süre aldı. Genç oyuncu skora katkı sağlayamasa da tekniğiyle dikkat çekti. Bu sene Traore ve Holmen’in takımdan ayrılmasıyla daha fazla şans bulan Amir, Süper Lig’de 9 maçta forma giydi. Bunların 6’sına ilk 11’de başlayan genç futbolcu, tek golünü geçtiğimiz hafta sonu Gaziantepspor karşısında kaydetti. Amir Hadziahmetovic, Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı 4 karşılaşmada da ilk 11’de görev aldı ve toplam 283 dakika sahada kaldı.

MİLOSEVİC TARİHE GEÇTİ

Atiker Konyaspor’un kadrosuna kattığı son Boşnak oyuncu Deni Milosevic oldu. Sezon başında Standard Liege’den transfer edilen 21 yaşındaki oyuncu, Süper Lig’de fazla şans bulamasa da UEFA Avrupa Ligi’ndeki 4 maça da ilk 11’de başladı ve kulüp tarihine geçti. Atiker Konyaspor’un ilk defa katıldığı Avrupa Ligi’nde Braga karşısında takımını öne geçiren golü atan Milosevic, yeşil-beyazlı kulübün Avrupa kupalarındaki ilk golünün altına imzasını atmış oldu. Deplasmandaki Braga maçında da asist yaparak skora katkı sağlayan genç orta saha, Süper Lig’de genelde sonradan oyuna girse de oyuna hareketlilik getirmesiyle ön plana çıkıyor. 11. haftada Gaziantepspor maçına ilk 11’de başlayan Milosevic, vatandaşı Bajic’in 2. golünde asisti yapan isim oldu. İlk hafta Rizespor karşısında da asist yapan Deni Milosevic’in, ilerleyen haftalarda daha çok şans bulması bekleniyor. (Emre Tanrıver)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.