Boston'da yaşayan Türkler 'darbeye hayır, demokrasiye evet' dedi

Boston'da yaşayan Türkler 'darbeye hayır, demokrasiye evet' dedi
ABD'nin Boston kentinde ve civarında yaşayan Türkler, Boston Başkonsolosluğu önünde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınamak amacıyla "darbeye hayır, demokrasiye evet" mitingi düzenledi.

ABD'nin Boston kentinde ve civarında yaşayan Türkler, Boston Başkonsolosluğu önünde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınamak amacıyla "darbeye hayır, demokrasiye evet" mitingi düzenledi.

Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş hükümete karşı gerçekleştirilmeye çalışılan askeri darbe girişimini protesto ettiklerini ve Türkiye'ye destek vermek amacıyla mitinge katıldıklarını dile getiren göstericiler arasında West Springfield'den gelen Ahıska Türkleri de yer aldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşuyla başlayan gösteride konuşma yapan Boston Başkonsolosu Ömür Budak, darbe girişimini kınayarak, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Budak, "Ülkemizden kilometrelerce uzakta olsak bile canımız ve kalbimiz her zaman Türkiye'de olacaktır. Herkes bilsin ki, Türkiye hiçbir zaman böyle girişimlere teslim olmayacak, dik duruşunu sergilemeye devam edecektir.'' dedi.

Batı Massachusetts Türk-Amerikan Toplumu derneğinin yöneticisi Prof. Dr. Tuncay Bayrak, AA muhabirine, böyle bir darbe girişiminin hiçbir modern ve özgür toplum tarafından kabul edilemeyeceğini belirterek, "Türk halkının ve emniyet teşkilatımızın onurlu, soğukkanlı ve sağduyulu tutumu sayesinde çok daha büyük bir felaketin önüne geçildi." dedi.

Türkiye'ye destek mitingine katılan West Springfield Ahıska Türk-Amerikan Merkezi Başkanı Mehdi Osmanlı da, Ahıska Türklerinin memleket, vatan ve devlet kavramını çok iyi bildiğini belirterek, "Bizi Ruslar üç kez sürgün etti. Türklüğümüzü kaybetmedik." diye konuştu.

Ahıska Türklerinin dünyada dokuz ülkede yaşadığını belirten Osmanlı, "Kalbimiz, nefesimiz Türkiye'de. Türkiye'nin derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimiz. Bizi bağrına basan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.