Boynuz saplı bıçaklar yok satıyor

Boynuz saplı bıçaklar yok satıyor
Balıkesir'de geyik, manda, koç gibi hayvanların boynuzlarından elde edilen saplarla üretilen el yapımı bıçaklar, ilgi görüyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, geyik, manda, koç gibi hayvanların boynuzlarından elde edilen saplarla yapılan bıçaklar ilgi görüyor.

Ailesinde bıçakçılık ve bileyicilik mesleğinin 4'üncü kuşak temsilcisi olan 36 yaşındaki Yavuz Taranlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikasyon bıçakların daha ucuza mal olması nedeniyle geleneksel yöntemlerle bıçak üretiminin bitme noktasına geldiğini söyledi. Sektördeki sıkıntılardan dolayı bileyiciliğe ağırlık verdiklerini anlatan Taranlar, tüm olumsuzluklara rağmen el yapımı bıçak üretimini de sürdürdüğünü dile getirdi.

Taranlar, mesleğinin adının bile artık "el sanatları" olarak değiştiğini belirterek, kendisinin de daha çok hediyelik ürünler yaptığını ifade etti.

-"Meslek olmaktan çıktı, hobi haline geldi"


"Bıçakçılık meslek olmaktan çıktı ve bir hobi haline geldi. Artık meslekte çırak yetişmiyor, gençler bu mesleğe ilgi duymuyor." diyen Taranlar, el emeğiyle ürettiği bıçakları genellikle hediyelik eşya olarak sattığını dile getirdi.

Taranlar'ın ürettiği hediyelik bıçaklar 70 ila 300 liradan alıcı buluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.