Bozkır ilçe hamamı restore ediliyor

Bozkır ilçe hamamı restore ediliyor
KONYA (AA) - Bozkır ilçesinde atıl durumdaki Bozkır Hamamı, restore edilerek faaliyete geçirilecek. Bozkır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından...

KONYA (AA) - Bozkır ilçesinde atıl durumdaki Bozkır Hamamı, restore edilerek faaliyete geçirilecek.

Bozkır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılacak hamam, 13 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor. İhalesi yapıldıktan sonra 45 takvim günü içerisinde hamam restore edilerek, hizmete sunulacak.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, hamamın restore edilip faaliyete geçmesiyle, ilçede önemli eksikliği gidereceğini belirterek "Bir ilçede ne olması gerekiyorsa, bu zamana kadar eksik kalmış ne varsa hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Hamam kültürü, Bozkır’ın kültüründe uzun zamandır var olan bir kültürdür. Yıllardır bakımsızlıktan atıl kalmış, işlevini yitirmiş durumda olan mevcut hamamımızın restoresini yaparak, ilçemiz kültürüne tekrar kazandırıyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hamam Sokak'ta yürüyüş yolu düzenlemesini de yapacaklarını anlatan Gün, "Yolun ihalesi de 20 Mayısta yapılacak. İhale yapıldıktan sonra, 75 takvim gününde tamamlanmış olacak. İlçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.