Bozkır’ın 34 Yerleşim Birimine Su Hizmeti

Bozkır’ın 34 Yerleşim Birimine Su Hizmeti
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Bozkır Grup Suyu Projesi kapsamında ilçe merkezi dahil 34 yerleşim biriminde sağlıklı, kesintisiz, uzun süreli su ihtiyacını karşılamak amacıyla kaynak iyileştirme, yeni kaynak aktarma, terfi istasyonu, y

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü su azlığı, sağlıksız su, susuzluk, su şebeke ıslahı ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallelerde yürüttüğü çalışmaları devam ettiriyor. KOSKİ, Bozkır Gurup Suyu Projesi kapsamında 34 yerleşim biriminde sağlıklı, kesintisiz, uzun süreli su ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırladığı projeyi uygulamaya başladı. Proje kapsamında, Bozkır Gurup Suyu’nun temin edildiği Sarıot Kaynağı’nın iyileştirilmesi, gurup suyuna Hanpınarı Kaynağı’nın ilave edilmesi, mevcut aspes olan şebekenin ıslahı, yeni şebeke yapımı ve terfi merkezi yapımı yer alıyor.

Bozkır ilçe merkezi de dahil olmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bağlanan 34 yerleşim yerinin su sorununu çözecek proje, Sarıot Kaynağı’nı aktaran mevcut şebekenin hem eskimiş olması, hem de aspes boru olması sebebiyle, ıslah çalışması ile başladı. 5 bin 100 metre uzunluğunda aspes boru 250 milimetre çapında sağlıklı, uzun ömürlü duktil boru ile değiştiriliyor. Bozkır Gurup Suyu’nun mevcut yerleşim yerlerini besleyememesi sebebiyle kaynakta iyileştirme çalışması yapılıyor. Ayrıca Hanpınarı Kaynağı’nın Bozkır Gurup Suyu’na dahil edilmesi için 11 bin 13 metre uzunluğunda, 250 milimetre çapında duktil boru döşenmeye devam ediliyor. Yeni yapılacak su terfi merkezi ile Hanpınarı Kaynağı, Bozkır Gurup Suyu’na dahil edilecek. Böylece Hanpınarı kaynağı da civardaki mahallelerimize içme suyu olarak verilecek.

Sağlıklı, kesintisiz, uzun süreli su ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen çalışmalardan faydalanacak yerleşim yerleri şöyle: Bozkır merkezi ve Bozkır’a bağlı Çağlayan Mahallesi, Dere Mahallesi, Harmanpınar Mahallesi, Hisarlık Mahallesi, Üçpınar Mahallesi, Karacahisar Mahallesi, Akçapınar Mahallesi, Karacaardıç Mahallesi, Bozdam Mahallesi, Sazlı Mahallesi, Bağrıyurdu Mahallesi, Bademli Mahallesi, Kayapınar Mahallesi, Tarlabaşı Mahallesi, Yalnızca Mahallesi, Baybağan Mahallesi, Tepekce Mahallesi, Küçükhisarlık Mahallesi, Yazdamı Mahallesi, Ulupınar Mahallesi, Aydınkışla Mahallesi, Kuşça Mahallesi, Yelbeği Mahallesi, Hacılar Mahallesi ve Işıklar Mahallesi ile Ahırlı İlçesi’ne bağlı Aliçerçi Mahallesi, Erdoğan Mahallesi, Küçüköz Mahallesi, Büyüköz Mahallesi, Karacakuyu Mahallesi, Kayacık Mahallesi ve Çiftlik Mahallesi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.