Bozkır'ın Brüksel Temasları

Bozkır'ın Brüksel Temasları
AB Bakanı Bozkır, Hahn ve Mogherini ile görüştü

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Parlamentosu'nun ev sahipliğindeki 75'inci Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel'de temaslarda bulundu.

Bozkır, komşuluk ve genişleme müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonu başkan yardımcıları Andrus Ansip ve Maros Sefcovic, sağlıktan sorumlu AB Komisyonu üyesi Vytenis Andriukaitis ve Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pitella ile bir araya geldi.

Hahn, yaptığı açıklamada, yeni görevinde Bozkır'la ilk kez görüşme fırsatı bulduğunu belirterek, Türkiye'nin AB katılım sürecini ilerletebilmek için yapıcı işbirliği kararı aldıklarını duyurdu.

Bozkır'ın Türkiye'nin AB reformları konusundaki güçlü kararlılığını vurguladığını ve bunu memnuniyetle karşıladığını belirten Hahn, AB-Türkiye ilişkilerini ileriye götürme ve katılım müzakerelerini yolunda tutmaya bağlı kalacağı konusunda Bozkır'a güvence verdiğini fakat bu ilerlemeye sağlam temel oluşturabilmek için ilave reformlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladığını anlattı.

Hahn, görüşmede ortak menfaati ilgilendiren ekonomi, ticaret, göç, vize politikası ve dış politika diyaloğu gibi alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını ve Türkiye ve AB arasında üst düzey ekonomik diyalog için hazırlıkları başlatma kararı aldıklarını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.