Brent petrol 45 doların üzerinde dengelendi

Brent petrol 45 doların üzerinde dengelendi
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 45 doların üzerinde dengelendi.Dün 45,99 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de haftalık...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 45 doların üzerinde dengelendi.

Dün 45,99 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de haftalık ticari ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde artış göstermesinin ardından 44,17 dolara kadar geriledi ve günü 44,98 dolardan tamamladı.

Bugün Asya piyasalarında en düşük 45,14 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de açıklanan nisan ayı hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI), beklentilerin altında kalmasına karşın yükselişe geçti ve şu dakikalarda yüzde 1,5 artışla 45,60 dolar seviyelerinde dengelendi.

Analistler, üst üste 4 işlem günü süren petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin, bugün yerini yükselişe bıraktığını ancak yarın ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatay bir seyir izlenebileceğini ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 2,1 artışla 45,00 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.