Brexit Alman ekonomisini olumsuz etkileyebilir

Brexit Alman ekonomisini olumsuz etkileyebilir
Uzmanlar, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit), Avrupa'nın en önemli ülkesi Almanya’ya orta ve uzun vadede bazı olumsuz etkiler yapabileceğini düşünüyor

Uluslararası finans kuruluşlarının uzmanları, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının (Brexit), Avrupa'nın en önemli ülkesi Almanya’ya orta ve uzun vadede bazı olumsuz etkiler yapabileceğini düşünüyor.

İngiliz halkı, ülkelerinin AB'den çıkıp çıkmamasına yönelik 23 Haziran'da yapılacak referandumda sandık başına gidecek.

Özellikle İngiltere ile ekonomik ve siyasi üst düzey ilişkilere sahip Almanya'nın, olası bir "Brexit"ten ne düzeyde etkileneceği piyasaların gündemini meşgul ediyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan ekonomi uzmanları, İngiltere'nin AB'de kalacağını düşündüklerini ancak muhtemel bir "Brexit" durumunun, Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya’ya kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede negatif etkileyebileceğini belirtiyor.

DekaBank Başekonomisti Ulrich Kater, "Referandumda İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde bir sonuç ortaya çıkarsa bunun İngiltere'ye ani sonucu, ülke ekonomisinin durgunluğa girmesi olabilir. Bu durum, Almanya'da ise bu yılın ikinci yarısında daha zayıf bir ekonomiye neden olabilir." ifadelerini kullandı.

HSH Nordbank Avro Bölgesi Başekonomisti Cyrus de la Rubia de"Almanya ihracatının yaklaşık yüzde 6'sını İngiltere'ye yapıyor, ancak Brexit'in Alman ekonomisine etkileri yönetilebilir olabilir." dedi.

Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Grigory Vilkov ise İngiltere’nin AB'de kalacağına inandığını ve bunun İngilizler açısından daha pozitif olacağını vurguladı.

Vilkov, "Brexit"in Almanya'yı doğrudan çok fazla etkilemeyeceğini anlatarak, "Ancak bu durum AB'nin ekonomik ve siyasi açıdan geleceğini etkileyebilir. Bu, dolaylı bir sebep ancak AB'nin temel taşı Almanya'yı uzun vadede daha derin şekilde etkileyebilir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.