Brezilya Senatosu'nun Rousseff'i geçici olarak görevden alması

Brezilya Senatosu'nun Rousseff'i geçici olarak görevden alması
Rousseff, yargılanmasına yönelik adımları "darbe" olarak nitelendirdi

ANKARA (AA) - Brezilya'da, Kongrenin üst kanadı Senato'da yapılan oylama sonucu geçici olarak görevden alınan Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yargılanması için atılan adımları "darbe" olarak nitelendirdi.

Rousseff, Senato'da dün akşamki oylamadan sonra devlet televizyonunda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, herhangi bir suç işlemediğini, hükümetinin "sabotaja uğradığını" savunarak, yargılanması için atılan adımların "maskaralık ve darbe" olduğunu söyledi.

Brezilya'nın ilk kadın Devlet Başkanı olan Dilma Rousseff, kendisini savunmak için olası tüm yasal yollardan faydalanacağını vurgulayarak, geçmişte cunta yönetimi sırasında katlandığı işkenceden çok daha acı verici bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

"Hatalar yapmış olabilirim ama suç işlemedim" diyen Rousseff'in, 14 dakika süren hitabı sırasında bir ara konuşmakta güçlük çektiği de görüldü.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Kongrenin üst kanadı Senato'da yapılan oylama sonucu geçici olarak görevden alınmıştı.

Oylamada, 22 ret oyuna karşılık 55 kabul oyuyla Rousseff'in görevinin askıya alınmasına karar verilmişti. Dilma Rousseff'in, bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmek suçlamasıyla yargılanması kabul edilmişti. Oturum, 70'ten fazla senatörün söz almak istemesi sonucu yaklaşık 20 saat sürmüştü.

Rousseff, Senato'daki oylamada salt çoğunluğun sağlanması nedeniyle 180 günlüğüne görevinden alınacak ve yargılama sürecinde yerini 6 aylığına yardımcısı Michel Temer'e bırakacak.

Dilma Rousseff, aynı zamanda 2003-2010 yıllarında Petrobras'ın başkanlığını yürüttüğü sırada şirkette 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı ve yetkililerin rüşvet aldığı iddialarıyla da karşı karşıya bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.