Brezilya'da Silva Hakim Karşısına Çıkacak

Brezilya'da Silva Hakim Karşısına Çıkacak
ANKARA (AA) - Brezilya basınında yer alan haberlere göre, savcılık, eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın devlete ait petrol şirketi Petrobras...

ANKARA (AA) - Brezilya basınında yer alan haberlere göre, savcılık, eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın devlete ait petrol şirketi Petrobras üzerinden rüşvet almakla suçlandığı iddianameyi kabul etti.

Petrobras soruşturmasını yürüten savcı Sergio Moro, Silva'nın 1,1 milyon dolar rüşvet aldığı suçlamasında bulunarak, "Silva'nın sorumlu olduğuna dair yeterli kanıt var." dedi.

Hakkındaki iddiaları reddeden 70 yaşındaki Silva, "Bu büyük bir komedi, büyük bir yalan. Bu olanlar beni yıkmıyor, dışarı çıkıp daha fazla konuşmaya teşvik ediyor." ifadesini kullandı.

Federal polis, ağustos ayında yetkililerden Lula da Silva ve eşi hakkında kamu fonlarını Sao Paulo eyaletinin Guaruja sahil kentindeki apartmanının inşaatı için kullandıkları iddiasıyla soruşturma açmalarını istemişti.

Petrobras soruşturmasında da yolsuzlukla suçlanan eski Devlet Başkanı Lula da Silva martta hükümet genel sekreteri olarak atanmıştı.

Bu atama sayesinde dokunulmazlık sahibi olan Lula da Silva, bu nedenle sadece Yüksek Mahkemede yargılanabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.