Brezilya'daki Et Skandalı

Brezilya'daki Et Skandalı
Ülkede devam eden bozuk et operasyonlarında bir tesiste daha et üretimi durduruldu

SAO PAULO (AA) - Brezilya Tarım Bakanlığı, ülkede devam eden bozuk et operasyonlarında denetim altındaki 21 üretim tesisinden birisinin daha üretiminin durdurulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkedeki et üretim tesislerine denetimlerin devam ettiği, bir tesiste daha et üretiminin durdurulduğu, son yasakla et üretimi yasaklanan tesis sayısının 4'e çıktığı belirtildi.

Brezilya Adalet Bakanlığı Tüketici Müdürlüğü geçen cuma günü üretimi durdurulan, yasaklanan 3 tesisin ürünlerinin piyasalardan toplatılmasına karar vermişti. Brezilya’nın en büyük et ihracatçılarından birsi olan BRF’nin ihracata yönelik üretim yapan bir tesis de üretimi yasaklanan tesisler arasında bulunuyor.

Bozuk et operasyonlarında denetimlerin iki hafta içinde tamamlanması beklendiği için üretimi yasağının genişleyebileceği tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya'da bozuk etlerin son kullanma tarihlerini değiştirdikleri, etlere kimyasal madde ve su karıştırdıkları iddiasıyla 21 şirket hakkında soruşturma başlatılmış, 3 firmaya üretim yasağı getirilmişti.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından birçok ülke et ithalatına kısıtlamalar getirirken, Avrupa Birliği ve bazı ülkeler de ithalatı geçici olarak durdurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.