Brezilya'daki Şiddetli Yağışlar

Brezilya'daki Şiddetli Yağışlar
Pernambuco ve Alagoas eyaletlerinde on binlerce kişi şiddetli yağışlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalırken, 4 kişi hayatını kaybetti

SAO PAULO (AA) - Brezilya'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı seller sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Pernambuco eyalet yetkilileri, son günlerde ülkeyi etkisi altına alan yağışlar nedeniyle 14 kentte acil durum ilan edildiğini ve 35 binden fazla kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Alagoas eyalet yetkilileri de 2 binden fazla ailenin yağışlardan dolayı evini terk ettiğini ve sel sularına kapılan 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Alagoas'a 100 birlik ve 10 araç, Pernambuco'ya da 2 helikopter sevk edildiği bildirildi.

Devlet Başkanı Michel Temer dün her iki eyaleti de ziyaret ederek acil durum yardımı konusunda görüşmeler yapmış, federal destek sözü vermişti.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.