'Bronz Adam' Cenk İldem

'Bronz Adam' Cenk İldem
2016 Rio Olimpiyatları'nda grekoromen stil 98 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, kariyerindeki birçok organizasyonda kürsünün üçüncülük basamağında yer alma başarısı gösterdi

ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'nda grekoromen stil 98 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, kariyerindeki birçok organizasyonda kürsünün üçüncülük basamağında yer alma başarısı gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da spor hayatını sürdüren ve antrenörlüğünü babası Hüseyin İldem'in yaptığı Cenk, son 7 yılda katıldığı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda 9 madalyanın yanına olimpiyat bronzunu eklemeyi de başardı.

Adeta bronz madalyalara ambargo koyan 30 yaşındaki milli güreşçi Cenk, 2016 Rio Olimpiyatları'nda erkekler grekoromen stil 98 kilo üçüncülük maçında, Rumen Alin Alexuc Ciurariu'ya üstünlük sağlayarak Türk bayrağını göndere çektirdi.

Kariyerinin en iyi başarısına imza atan Cenk, güreş hayatına eski bir güreşçi olan babasının teşvikiyle başladı. Milli sporcu, 10 yaşında katıldığı güreş camiasının güvenini kazanmayı başardı ve mücadele ettiği organizasyonlarda madalya umudu oldu.

Kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunu gençler kategorisinde 2005 yılında elde eden Cenk, daha sonra büyüklerde katıldığı uluslararası turnuvalarda da söz sahibi olmayı başardı.

Büyükler kategorisi dikkate alındığında katıldığı uluslararası organizasyonlarda daha önce 7'si bronz, 2'si de gümüş olmak üzere 9 madalyayı boynuna takan milli sporcu, kariyerinde eksik olan olimpiyat madalyasını ise Rio'da kazandı.

Cenk İldem'in büyükler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nın yanı sıra üst düzey uluslararası organizasyonlarda olimpiyatlar öncesi kazandığı madalyalar şöyle:

2016 Avrupa Şampiyonası: Bronz

2015 Avrupa Oyunları: Bronz

2014 Dünya Şampiyonası: Bronz

2014 Avrupa Şampiyonası: Gümüş

2013 Avrupa Şampiyonası: Bronz

2013 Dünya Kupası: Gümüş

2012 Dünya Kupası: Bronz

2011 Dünya Şampiyonası: Bronz

2010 Avrupa Şampiyonası: Bronz


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.