Brüksel'de bomba ihbarı üzerine alışveriş bölgesi kapatıldı

Brüksel'de bomba ihbarı üzerine alışveriş bölgesi kapatıldı
Belçika’nın başkenti Brüksel’in merkezinde, mağazalar ile bir alışveriş merkezinin bulunduğu Rue Neueve bölgesi, bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı

Belçika’nın başkenti Brüksel’in merkezinde yer alan ve sadece yaya ulaşımı sağlanan alışveriş bölgesi Rue Neueve ve burada bulunan City2 alışveriş merkezi için bomba ihbarı alındı.

Belçika Federal Savcılığı, sabah bölgede polisin bir şüpheliyi gözaltına aldığını duyurdu. Bomba ihbarı nedeniyle, bölgedeki tüm sokaklar kapatılarak alana bomba imha ekipleri yönlendirildi. İncelemelerde, bölgedeki alışveriş merkezinin duvarında şüpheli paket bulunduğu açıklandı.

Bunun üzerine Belçika Başbakanı Charles Michel, günlük programını iptal ederek Brüksel Kriz Müdahale Merkezi'ne gitti.

Brüksel'de özellikle son 4 gündür terör alarmı veriliyor. Kentte alınan tedbirler doğrultusunda, önemli noktalarda çok sayıda polis ve asker nöbet tutuyor. Brüksel'in kritik noktalarında çeşitli askeri araçlar hazır bekletiliyor.

Brüksel'de bir metro istasyonu ve havalimanında 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.