Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
Kanada Başbakan Justin Trudeau, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki terör saldırılarını kınadı

OTTAWA (AA) – Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Belçika’da meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Başbakan Trudeau yaptığı yazılı açıklamada, "Brüksel’deki saldırıdan derin üzüntü duydum. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum. Kanada bu zor zamanda Belçika’nın yanındadır. Müttefiklerimize terörle mücadelede her türlü yardıma hazırız. Kanada halkı terörün masum kurbanlarının yasını tutuyor. Dualarımız Belçika halkı ile" dedi.

-İki bakan ortak basın toplantısı düzenledi

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion ve Kamu Güvenliği Bakanı Ralph Goodale de ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

"Belçika için kara bir Salı" diyen Dışişleri Bakanı Stephane Dion, "metronun dumanlarının arasından yükselen çocuk çığlıkları, bizim terörle mücadele azmimizi kuvvetlendirmektedir. Brüksel’deki saldırıda, şu ana kadar ölen ya da yaralanan herhangi bir Kanadalı yok" dedi.

Bakan Dion, Kanada’nın Brüksel’de üç ayrı büyükelçisi bulunduğunu ve hepsinde güvenliğin en üst seviyede olduğunu kaydetti.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Ralph Goodale de, "Kanada’daki güvenlik tedbirleri yeterli seviyede. Bu seviyeyi yükseltmemiz için bir sebep yok" dedi. Her iki bakan da Brüksel’deki saldırıyı kınadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.