Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
Arnavutluk ve Sırbistan, havalimanlarındaki güvenlik önlemlerini artırdı

TİRAN (AA) - Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Arnavutluk ve Sırbistan, havalimanlarındaki güvenlik önlemlerini genişletti.

Arnavutluk polisinden yapılan açıklamada, başkent Tiran'daki Rahibe Teresa Havalimanı'ndaki güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi.

Bu kapsamda yolcuların bagaj kontrollerinin sıkılaştırıldığı, havalimanındaki polis sayısının artırıldığı ve havalimanına özel müdahale ekiplerinin konuşlandırıldığı ifade edildi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı'nda da güvenlik önlemlerinin yükseltildiği, bu kapsamda havalimanı girişlerine x-ray cihazları ve metal detektörlerin yerleştirildiği bildirildi.

Havalimanı Müdürü Sasa Vlaisavljevic, yaptığı açıklamada, yolcu güvenliğinin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, havalimanının tüm girişlerinin kontrol altında tutulacağını, özellikle de yoğunluğun olduğu saatlerde ek güvenlik önlemleri alacaklarını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı ile sürekli iletişim içerisinde olduklarını aktaran Vlaisavljevic, havalimanının içinde olduğu gibi dışında da önlem aldıklarını ve bu kapsamda devriyeleri artırdıklarını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.