Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
Avustralya Başbakanı Turnbull, Avrupa'nın güvenlik düzenlemelerini eleştirdi

MELBOURNE (AA) - Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Brüksel'de dün düzenlenen terör saldırılarından önce güvenliğin aksadığını söyledi.

Avustralya yayın kuruluşu ABC'ye konuşan Turnbull, Brüksel'deki terör saldırılarına değinerek, ülkesinin sınır güvenlik önlemleri ve iç güvenlik düzenlemelerinin Avrupa'dakilerden daha güçlü olduğunu belirtti.

Turnbull, Avustralya'da terör saldırısı düzenlenmeyeceğine dair garanti veremeyeceğini ancak ülkesinde sınırların korunması ve iç güvenlikle ilgili düzenlemelerin, Avrupa'dan daha iyi olduğunu kaydetti. "Maalesef Avrupa'nın güvenliği saldırılardan önce aksadı" diyen Turnbull, Belçika'ya gitmeyi planlayan Avustralyalıların kararlarını gözden geçirmelerini de istedi.

Turnbull, Brüksel'deki saldırılardan sonra Avustralya'da terör tehdidi düzeyinde değişikliğe gidilmeyeceğini belirtti.

Avustralya'da terör tehdidi seviyesi halihazırda "yüksek" olarak belirlenmiş durumda.​

- Muhalefetten Turnbull'a uyarı

Avustralya'da ana muhalefetteki İşçi Partisi Başkanı Bill Shorten, Turnbull'un Brüksel'deki saldırılar konusunda çok erken yorum yaptığını dile getirerek, "Belçika saldırılarının üzerinden daha 24 saat geçmeden Başbakan'ın Belçikalıların hatalı olduğunu söylemesi için çok erken" diye konuştu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı.

Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkartıldı.

Tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiği, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların kapatıldığı Belçika'da, polis birçok noktaya baskınlar düzenlemeye devam ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.