Brüksel'deki terör saldırılarına tepkiler

Brüksel'deki terör saldırılarına tepkiler
İKV Başkanı Zeytinoğlu:-"Kaynağı ne olursa olsun, insan yaşamını hedef alan her türlü terör eylemi insanlığa karşı bir suçtur"-ASKON Başkanı Koca:- "Bireysel teröre de, örgütsel teröre de karşıyız. Evrene mesajımız şudur; dünyayı yeniden kurgulayalım"

İSTANBUL (AA) - Türkiye'den, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan terör saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bu sabah Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırılarını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

" Brüksel'de birçok kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırılarını şiddetle kınıyor; Belçika halkına ve bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz" diyen Zeytinoğlu, "Kaynağı ne olursa olsun, insan yaşamını hedef alan her türlü terör eyleminin insanlığa karşı bir suç niteliği taşımakta olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terör her zaman kötüdür. Her yerde kötüdür. Her karakteriyle kötüdür. Bu ister bireysel terör olsun, ister örgütsel olsun kötüdür. Şimdi Belçika terör aracılığı ile vuruldu. Ortada olan manzara şudur: Genellikle hiçbir şeyden haberi olmayan ve kendi işinde gücünde, evine ailesine sevdiklerine ulaşmayı uman bir kısım savunmasız insanlara karşı sürpriz bir şekilde terörist müdahalede bulunuldu ve önemli sayıda insan can verdi ya da yaralandı.

Neresinden bakarsak bakalım bu dramatik bir durum. Acı verici ve gayri insani bir durum. Bu düşünceye hemen şöyle karşılık verildiğini duyar gibi oluyorum; 'Ama dünyada sadece bir kısım siyasi erklerin sebep olduğu dramlar bundan daha mı az dramatiktir?' Bu itirazı anlamamak asla mümkün değildir. Maalesef doğrudur. Ancak suçlu ile suçsuzu ayırt ederek cezalandırma yapmak en basit bir hukuk kuralıdır. Bu kuralın ihlali mutlak haksızlıktır, zulümdür. Zulme karşı zulümle müdahale etmek maalesef hakkı tahakkuk ettirmek anlamına gelmiyor. Tüm zulümlere karşı hakkaniyetle ve vukûfiyetle mücadele etmek gerek. Maalesef çok büyük oranları bünyesinde barındıran bir asimetrik çarpıklıkla çılgın bir zulüm düzeni devam ediyor. Hep birlikte bunların tamamına karşı durmamız gerekir."

ASKON olarak tüm haksızlıklara, zulümlere karşı olduklarını belirten Koca, "Bireysel teröre de, örgütsel teröre de karşıyız. Evrene mesajımız şudur, dünyayı yeniden kurgulayalım. Bu kurgunun temelinde hakkaniyet olsun. Nerede haksızlık varsa ona karşı duyarlılık gösterelim. Savaş olacaksa o da adalet ve hukuk standartlarında olsun. Ceza sadece suçlulara uygulansın, masum insanlar cezalardan mağdur olmasın. Hiç kimse terör aracından faydalanmayı düşünmesin. Çok tecrübe ettik ki terör, mutlaka bir gün araçsallaştıranları da vurur" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.