Btso'dan New York Türkiye Ticaret Merkezi'ne Ziyaret

Btso'dan New York Türkiye Ticaret Merkezi'ne Ziyaret
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, New York'ta, Türk firmalarının ABD pazarındaki etkinliğini artırma hedefiyle açılan Türkiye Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti- BTSO Başkanı Burkay:- "Sektör temsilcileri, New York'taki merkezde yeni müşteriler kazanara

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Ekonomi Bakanlığının öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) iş birliği ve BTSO'nun desteğiyle açılan New York Türkiye Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, New York'ta düzenlenen "Texworld USA Fuarı"na katılmak için ABD'de bulunan Oda üyeleri, New York'un ticaret merkezi olan Manhattan bölgesinde, Türk firmalarının ABD pazarındaki etkinliğini artırma hedefiyle açılan Türkiye Ticaret Merkezi'nde bir araya geldi.

Oda Başkanı İbrahim Burkay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda, ticaret merkezlerinin şirketlerin dünyaya açılmasını sağladığını belirtti.

Dünyada ticaretin kurallarının değiştiğini, 20 yıl önceki gibi eline bavul alıp ülke ülke gezme devrinin kapandığını vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Bu merkezlerle firmalar, hedef pazarlarda yerleşik bir düzene sahip olacak. Sektör temsilcileri, New York'taki merkezde yeni müşteriler kazanarak ihracatlarını artıracak. Merkez, aynı zamanda Empire States binasına yakın bir konuma sahip. Bugün dünyada birçok firma bu bölgede yer almak için yarışıyor. Birçok yabancı şirket, bu bölgede adresi olması için sadece posta kutusu satın alıyor. Ekonomi Bakanlığının maddi destekleriyle firmalarımız, posta kutusu maliyetine burada dükkan sahibi oluyor. Bu destekler, firmalarımız için büyük fırsat. Ekonomi Bakanlığı tarafından bu merkezlerin masrafları, hedef ülkelerde yüzde 75, diğer ülkelerde ise yüzde 60'a varan oranlarda destekleniyor. Bakanlık, her merkez için kira, istihdam ve dekorasyon konularında 2 milyon 350 bin dolara kadar destek sağlıyor."

- "Hedef, ticaret merkezlerinin sayısını artırmak"

Burkay, ev tekstili, halı, konfeksiyon ve iş kontratları sektörlerinden 14 firmanın faaliyet gösterdiği merkezin Türkiye'nin Amerika'daki ihracatına önemli katkı sağlamasını beklediklerini belirterek, "İnanıyorum ki firmalarımız en yakın zamanda ihracatlarını daha da artıracak. ABD pazarında ihracat yüzde 10 artıyorsa, buradaki firmalarımızın ihracatı yüzde 70-80 artacak. Hedefimiz, Ekonomi Bakanlığı ve TİM öncülüğünde bu merkezlerin sayısını artırmak." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da "Türk Ticaret Merkezi, Türkiye için büyük önem taşıyor. Artık mesafeler kısaldı ve ABD bize uzak değil. Burası büyük bir pazar, fırsatları görmemiz lazım. Bu açıdan Türk Ticaret Merkezi, Türk firmalarının ihracatçı kimliğini daha da güçlendirecek." değerlendirmesinde bulundu.

- "İhracat artacak"

Apolena Tekstil Üst Yöneticisi Abdullah Şişman, merkezin oldukça prestijli bir konumda olduğuna dikkati çekerek, böyle bir mekana sahip olmanın kendilerine büyük cesaret verdiğini belirtti.

İlay Tekstil Pazarlama Müdürü Cemil Parlakay da ABD pazarında güçlenmek için merkezin bir fırsat niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Türk Ticaret Merkezi, ABD müşterilerine daha rahat ulaşılmasını sağlayacak. Önümüzdeki yıllarda ABD'ye olan ihracatımız daha da artacak." ifadesini kullandı.

Ziyarette, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ile AK Parti Bursa milletvekilleri Muhammed Müfit Aydın, İsmail Aydın ve Osman Mestan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör, DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, Türk Hava Yolları New York Müdürü Cenk Öcal, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, yönetim kurulu üyesi Hasan Gürses ile meclis üyeleri ve Bursa iş dünyası temsilcileri yer aldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.