'Bu ayıptan CHP ve Türkiye siyaseti kurtulmalıdır'

'Bu ayıptan CHP ve Türkiye siyaseti kurtulmalıdır'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, başkanlık sistemine yönelik sözlerine ilişkin, "Bu ayıptan CHP ve Türkiye siyaseti kurtulmalıdır." dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Gençlik Fuarı'nın açılışına katıldı ve gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, milleti daha ileri taşıyacak, genç, yeni Türkiye’yi daha ileriye götürecek, dinamik, tamamen sivil bir anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, yeni, sivil anayasaya destek veren tüm oluşumlara yürekten katıldıklarını, onlara destek verdiklerini kaydetti.

"Kandan bahsetmek kabul edilemez"
"Türkiye’de yeni anayasa yapılmasıyla ilgili en ufak bir fikri olan varsa, buyursun meydan burası." diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Meydan, demokrasi meydanıdır. Bunu, parlamento içerisinde, milletin içerisinde herkes dile getirebilir, yeni anayasa ile ilgili farklı teklifleri gündeme getirebilir ancak yeni anayasa dendiği zaman tüyleri diken diken olan, eski alışkanlıkları depreşen, 'Yeni anayasa' denince kandan bahseden, 'Türkiye’de sistemi siz kansız bir şekilde değiştiremezsiniz' diyerek, meydana çıkanları da gerçekten demokrasiye inananlar ibretle izlemektedir. Anamuhalefet partisinin liderinin işi, anayasa konuşulduğunda, meclisten kaçarak, kandan bahseden cümleler kurmak değildir, olmamalıdır, olamaz."

Kılıçdaroğlu'na "özür" çağrısı
Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletten özür dileyene kadar her gün bunu hatırlatmaya devam edeceklerini anlatarak, şunları aktardı:

"Bu ayıptan CHP ve Türkiye siyaseti kurtulmalıdır. Anamuhalefet partisi lideri milletten, demokrasiye bağlı olan insanlardan, oylarıyla iktidarı belirleyen, iktidarları değiştiren halkımızdan özür dilemelidir. Ama, 'Yok biz böyle alıştık, biz böyle gördük. Biz milletin iradesiyle yolunu çeviremediğimiz milli iradeyi darbelerle önünü kesmeye alışık bir gelenekten geliyoruz.' diyorlarsa kusura bakmasınlar. Köprünün altından çok sular geçti, aktı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.