Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Bu deplasman galibiyeti önemliydi

Bu deplasman galibiyeti önemliydi

Konyaspor aylar sonra ilk deplasman galibiyetini Balıkesir deplasmanında alırken fazla mücadele etmeden, terlemeden sadece aklı ve tecrübesi ile kazanıyordu.

Tabii önce şunu söylemek gerekir ki Türk futbolu böyle zeminde gelişmez.

İki, kimse kusura bakmasın ama Türk futbolunun en üst liginde Balıkesir gibi bir takım mücadele ediyorsa biz Türk sporu adına ancak hayal görürüz.

Yıllardır köşelerimizde tv ekranlarında savunduğumuz bir olay vardır. Sporun kalkınmasında ve gelişmesinde o şehirlerin önce ekonomik güçleri olacak.

Balıkesirli okurlarımız yine bizi yanlış değerlendirmesinler ama Balıkesir, Manisa, Akhisar gibi illerin futbolda basketbolda kalıcı bir istikrar yakalamaları mümkün değildir.

Bu şartlar altında Konyaspor’un aylardır sonra deplasmanda da olsa Balıkesir’i yenmesi bence olağan bir netice idi. Balıkesir taraftarlarının tribüne astıkları koskocaman “DÜŞMEYECEĞİZ” pankartı bile bu takımın içinde bulunduğu durumu çok net gözler önüne seriyordu.

Neyse bunları geçelim.

Tekrar maça döndüğümüz zaman maçın hakeminin Konyaspor lehine vermediği penaltı pozisyonlarına hakem penceresinden ne denir bilmiyorum. Bu pozisyonlardan bir tanesi hakkımız olarak penaltı ile karar kılınsaydı maç en üz üç farklı galibiyet ile biterdi.

Konyaspor deplasmanda yine yalnız değildi. Geceden yollara dökülen vefakar taraftarlar takımımıza deplasman havası yaşatmadılar.

Hakem kötü, zemin, kötü, rakip kötü idi. Biz çok mu iyi idik? Hayır.

Ama futbol “Hatice değil netice oyunu” olduğuna göre Aykut Hoca ve talebeleri alt sıralardan kurtulma adına çok kıymetli bir galibiyet elde ettiler.

Yalnız gelecek haftalarda biraz daha dişe dokunur rakipler olacak, bu nedenle takım olarak daha dirençli ve fizik kondisyon olarak ayakta kalan taraf olmalıyız.

Hâla hiç kimsenin yeni transfer hakkında tam kanaati de oluşmuş değil.

Lafı fazla uzatmayalım. Bu galibiyet ilaç gibiydi. Yalnız fazla da şişirmeyelim rakip Balıkesir’di.

Sezonun başında “ilk düşecek takım Balıkesir” dediğimiz zaman bu şehirde şehrin geleceği adına hüküm veren bir abimiz “Yapma Uğur abi” demişti.

Bunu da Balıkesir matematiksel olarak düşerse o zaman ismi ile açıklarız.

Tebrikler Aykut Hoca. Takımın son derece akıllı ve sakin oyunu ile kazanmasını sağlayan baş mimarsın. 

Hayırlı olsun.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR