BU DESTAN KUPAYLA TAÇLANSIN

BU DESTAN KUPAYLA TAÇLANSIN
Atiker Konyaspor, Büyükşehir Arena’da destan yazdı. Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden yeşil-beyazlılar, 95 yıllık tarihinde ilk kez kupada finale kalmayı başardı.

Atiker Konyaspor, Büyükşehir Arena’da destan yazdı. Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden yeşil-beyazlılar, 95 yıllık tarihinde ilk kez kupada finale kalmayı başardı. Geçen yıl kupada yarı finali gören Konyaspor, bu yıl ise ilk kez kaldığı finali kupayla taçlandırmak istiyor. Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Kasımpaşa’yı kupada saf dışı bırakarak adını finale yazdıran Atiker Konyaspor, tarihi bir başarıya imza attı. İlk maçta Kasımpaşa’ya 3-2 kaybeden yeşil-beyazlılar, rövanşta rakibini Bajic’in attığı iki golle yenerek, kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda finale yükselme sevinci yaşadı. Sezon başından bu yana hedefini final olarak belirleyen temsilcimiz, önceki gecede bu hayalini gerçekleştirdi.

TARİH YAZDILAR

Yeşil-beyazlılar, 95 yıllık tarihinde ilk defa kupada finale yükseldi. Geçtiğimiz sezon Aykut Kocaman ile tarihinin en iyi sezonunu geçiren Anadolu Kartalı, yine tarihinde ilk kez yarı finale yükselmişti. Çeyrek finalde Beşiktaş’ı eleyen yeşil-beyazlılar, yarı finalde ise Fenerbahçe engeline takılmıştı. Temsilcimiz, kupa macerasına bu yıl kaldığı yerden devam etti. Geçen sezon finalin kapısından dönen Konyaspor, bu yıl Kasımpaşa’yı geçerek adını ilk kez finale yazdırmayı başardı. Aykut Kocaman’ın öğrencileri, ilk kez bu kadar yaklaştığı kupayı Konya’ya getirerek bir başka tarih yazma peşinde.

KOCAMAN’IN 3. FİNALİ OLACAK

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. kez final için sahada olacak. Fenerbahçe’nin başında bu kupayı 2 kez kaldıran deneyimli çalıştırıcı Aykut Kocaman, kariyerinde 3. finalini oynayacak. Fenerbahçe’nin başında olduğu 2010-2013 yılları arasında 2 kez final oynayan ve kupayı kaldıran Kocaman, bu başarıyı Konyaspor ile tekrarlamaya çok yakın. (Seda Erciş)


 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.