Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu direk illa ki birinin kafasına mı düşmeli?

Bu direk illa ki birinin kafasına mı düşmeli?

Biz yine şehrin kendi sorunlarından, kendi sokağımızdan mahallemizden iyi ya da kötü gelişmeler ile yazmaya devam ediyoruz.

 

foto-033.jpg

 

İşte iki gündür masamızda yazılmayı bekleyen bir konu.

Önce dostumuz şöyle diyordu;

“Abi Işıklar Mahallesinde Telekom direği. Yaklaşık 4 gündür böyle. Mahalle sakinleri defalarca aramış bugün sabaha kadar yapılmamış. Türkiye’de illa birinin başına düşünce mi yapılacak? Ağaca çarpıp kaçana mı? Yoksa ilgisizce bunu böyle ortada bırakana mı kızmalı? Koca direği sadece bir tek tel tutuyor.” dedikten sonra da “Vallahi bunu da sana sadece şehre ilgisiz kalmamak adına yazıyorum. Yoksa benim kullandığım bir yol bile değil…”

Bu dostumuzdan dahası dertleri yazma ve gündemle taşıma adına bize güvenmesinden dolayı huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden bin kere razı olsun.

Çünkü bu insan kendi alanındaki başarısının yanı sıra şehirde önemli ve de stratejik bir Sivil Toplum Kuruluşu’nun başkanıdır.

Ama bu güzel şehirde öyle bir noktaya geldik ki “Eğriye eğri dersen kötüsün”, “Kurumuşa kuru dersen art niyetlisin”, “Yıkılmışa yıkıldı dersen muhalefetsin”…

Yani kimseye boynun eğri demeyeceksin.

Bazı eğrileri bugünlük örtebiliriz, ya da görmemezlikten gelir ya da kulaklarımızı tıkarız. Ama unutmayalım ki gerçek hesap vereceğimiz yerde var.

Bu konuyu şimdilik kapatıyoruz. İnşallah yetkililer bu direği bugün düzelteceklerdir. Ona da inanıyoruz.

KOSKİ BİLGİLENDİRDİ

Kurumlarımızın özellikle de bazı önemli kurumlarımızın basın birimleri yazılarımızı günlük olarak satır satır hatta gazete baskıya girmeden geceden internetten takip ediyorlar. Biz de meslektaşlarımıza ya da bu birimlerin görevlilerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Önceki gün pazartesi yazımız üzerine KOSKİ’den Mehmet Akif Sarıkaya abimiz aradı. Hatta söze de esprili girdi “Abi maşallahın var ayağını hiç gazdan çekmiyon. Bize gelince de boyuna gazlıyon” dedikten sonra KOMEK’in Büyükaymanas Kursu’ndaki su konusunun KOSKİ ile bir alakası olmadığını bu su sıkıntısının kurumun yemekhanesindeki kendi iç tesisatındaki sorundan kaynaklandığını belirtti.

KOSKİ’yi Ahmet Sorgun abimizin Genel Müdürlüğünden bu yana iyi tanıyıp bildiğimi söylersem gubuzluk yapmamış sayılırım. Büyükşehir’in KOSKİ’si gerçekten saat gibi tıkır tıkır çalışan çok başarılı birimlerindendir.   

Her ne kadar yiğitleri eleştirsek de hakkını veririz.

Kendilerine bu vesile ile duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne söylediğini, kime söylediğini ve ne zaman söylediğini unutma.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yaptığımız bir iyiliği insanların yüzüne vurmamayı öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR