Bu Hafta 7 Film Vizyona Girecek

Bu Hafta 7 Film Vizyona Girecek
Peyami Safa'nın aynı adlı eserinden, Onur Ünlü tarafından sinemaya uyarlanan "Cingöz Recai" filmi, yeni bir soygun için geri dönen iyiliksever hırsız "Cingöz Recai"nin hikayesini anlatıyor - Yasemin Erkul Türkmenli'nin yönettiği "Bir Nefes Yeter" filmi, "

İSTANBUL (AA) - Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli, 7 film vizyona girecek.

Peyami Safa'nın aynı adlı eserinden, Onur Ünlü tarafından sinemaya uyarlanan ve başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer ile Meryem Uzerli'nin paşlaştığı "Cingöz Recai" filmi izleyici ile buluşacak.

Musa Uzunlar, Fatih Artman, Algı Eke, Ushan Çakır, Selim Bayraktar, Hakan Boyav, Meriç Aral, Günay Karacaoğlu, Deniz Hamzaoğlu ve Kenan Ece gibi isimlerin de rol aldığı film, yeni bir soygun için geri dönen iyiliksever hırsız "Cingöz Recai"nin hikayesini beyaz perdeye taşıyacak.

- "Bir Nefes Yeter"

Yasemin Erkul Türkmenli'nin yönettiği "Bir Nefes Yeter" adlı filmin başrollerinde Seçkin Özdemir, Tuvana Türkay, Zuhal Gencer Erkaya, Hakkı Ergök, Galip Erdal ve Nilüfer Kurt oynuyor.

Senaryosu Pelin Karamehmetoğlu'na ait aşk ve dram karışımı film, "Yaman" ve "Nefes" adındaki iki gencin aşk hikayesini anlatıyor.

- "Taş"

Orhan Eskiköy'ün yazıp yönettiği "Taş" filmi, oğulları 20 yıldır kayıp olan bir ailenin, evlerine gelen bir yabancının oğulları olduğuna inanmasıyla gelişen olayları konu ediniyor.

Dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda Muhammet Uzuner, Jale Arıkan, Beste Kökdemir, Ahmet Varlı, Saygın Soysal, Bülent Düzgünoğlu ve Gonca Cilasun gibi isimler yer alıyor.

- "Kayseri Aslanı: Çin İşi"

Ali Demirel'in yönetmenliğini yaptığı "Kayseri Aslanı: Çin İşi" adlı filmde Ulaş Torun, Algı Eke, Asuman Dabak, Ali Çatalbaş, Serdal Genç, Nigar Kuddus, Ali Erkazan, Metin Yıldız, Hüseyin Elmalıpınar ve Cenk Ertan rol aldı.

Senaryosu Bilal Kalyoncu ve Kamil Koç'a ait olan komedi türündeki film, büyük bir kumar borcu olan "Ersin" adındaki gencin, Kayseri'den Çin'e kadar uzanan hikayesinin etrafında dönüyor.

- "Ölüm Günün Kutlu Olsun"

Başrollerinde "La La Land" filminden tanınan Jessica Rothe ile Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews ve Charles Aitken'in oynadığı "Ölüm Günün Kutlu Olsun" filminin yönetmen koltuğunda Christopher B. Landon oturuyor.

Korku ve gerilim türündeki filmin konusu şöyle:

"Üniversite öğrencisi Tree Gelbman (Jessica Rothe), çok içtiği bir akşamın sabahında kendini tanımadığı bir başka öğrencinin odasında bulur. O gün, doğumgünüdür ve akşam kendisi için verilecek partiye katılması gerekmektedir. Ancak parti esnasında yalnız olduğu bir anda maskeli birinin saldırısına uğrayarak öldürülür. Ama aslında ölmemiştir, aynı günün sabahına tekrar uyanır. Bundan sonraki her gece, maskeli saldırganın değişik yer ve şekillerdeki cinayetlerine kurban gitmeye başlar. Her gece öldürülmeye bir son vermek isteyen genç kadın, ipuçlarını bir araya getirerek katilinin kim olduğunu bulmaya çalışacaktır."

- "Mutlu Son"

Michael Haneke'nin yazıp yönettiği "Mutlu Son"un başrollerinde Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin ve Franz Rogowski gibi isimler yer alıyor.

Ünlü yönetmenin, bu yıl Cannes Film Festivali'nde yarışan dram türündeki son filmi; sorunlu aileler, kuşaklararası intikam, bastırılmış suçluluk duygusunun oluşturduğu tahribat gibi temaları yeniden ele alırken arka planda da Avrupa'daki göçmen krizini anlatıyor.

- "Büyülü Kanatlar"

Wei-Feng Deng'in yönetmenliğini yaptığı haftanın animasyon filmi "Büyülü Kanatlar"; ormandaki köyünde ışık saçarak mutlu bir şekilde yaşayan "Ateşböceği Dindin"in, ormana daha parlak ışıklar yayan bir araştırma robotunun gelmesinin ardından yaşadığı macerayı konu alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.