Bu hafta maçlar 2 dakika geç başlayacak

Bu hafta maçlar 2 dakika geç başlayacak
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan olayların ardından, 31. haftadaki tüm maçlar 2 dakika geç başlayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olayların ardından Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu ile ile bir araya geldi. Bu toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, yazılı bir açıklama yaptı.

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"24 Nisan 2016 tarihinde oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı Türk futbolun bir kez daha ülke ve dünya gündemine hiç arzu etmediğimiz bir şekilde taşımıştır. Bu yıl içerisinde çeşitli vesilelerle tepki gösterdiğimiz birçok olay olmasına rağmen saha içi terörünün geldiği bu boyut bir kez daha harekete geçmemizi gerektiriyor. Bu sebeple bu gün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ile MHK Başkanı Sayın Kuddusi Müftüoğlu ile ve yayıncı kuruluş yetkilileri ile görüştükten sonra, Türk futbolunun tüm paydaşları kenetlenmiş olarak tüm maçları 2 dakika geç başlatma kararı aldık. Bu kararı yazılı olarak da Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettik. Türk futbolunun marka değerini zedeleyen her durumda hızla harekete geçtik. Fakat dün gece gördüklerimizle birlikte artık sözlerin yetersiz kaldığı bir noktaya ulaştığımızı fark ediyoruz. Hakemlerimiz, Türk futbolunun değerli bir paydaşıdır ve oyuncular, yöneticiler, taraftar ve futbolun içinde yer alan herkes ve her kurum onlara gerekli saygıyı göstermek mecburiyetindedir. Dün gece yaşanan fiziksel saldırı ise hiçbir şart altında kabul edilebilir değildir. Umut ederiz ki bu aksiyon aracılığı ile Türk futbolunun tüm paydaşları nereye geldiğimizi ve dikkat etmezsek bizi ne gibi tehlikelerin beklediği üzerine düşünecektir."
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.