'Bu Hesap Öyle Kolay Kapanmayacak'

'Bu Hesap Öyle Kolay Kapanmayacak'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Gizli kapaklı bir mason teşkilatı gibi kendini gizleyecek, her yere sızacaksın. Ondan sonra da bu vatanı satacak ve bu ülkenin insanlarını şehit edeceksin. Bu hesap, öyle kolay kapanmayacaktır." dedi

SAMSUN (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Gizli kapaklı bir mason teşkilatı gibi kendini gizleyecek, her yere sızacaksın. Ondan sonra da bu millete tuzak kuracak, bu millete ihanet edecek, bu vatanı satacak ve bu ülkenin insanlarını şehit edeceksin. Bu hesap, öyle kolay kapanmayacaktır." dedi.

Kurtulmuş, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara hitap etti.

Darbe teşebbüsünün içinde, yanında, kenarında, FETÖ'yle herhangi bir şekilde irtibatı olan, bağlantısı ve sempatisi olan herkesten hesap soracaklarını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Yok öyle yağma, 15 senedir Pensilvanya'da pamuklar içinde yaşayacaksın, el bebek gül bebek istediğin önünde istemediğin arkanda, bu millete karşı tuzak kuracaksın, yok öyle şey. Askeri okullarda soru çalacak, sözüm ona çete üyelerini general yapacaksın, albay yapacaksın, yarbay yapacaksın, yok öyle şey. Çaldığın sorularla yerleştirdiğin adamları devletin kilit noktalarına getireceksin. Gizli kapaklı bir mason teşkilatı gibi kendini gizleyecek, her yere sızacaksın. Ondan sonra da bu millete tuzak kuracak, bu millete ihanet edecek, bu vatanı satacak ve bu ülkenin insanlarını şehit edeceksin. Bu hesap, öyle kolay kapanmayacaktır. Hepsinin burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu milletin ahını bunlardan alacağız ve bu ülkeyi bunlardan temizleyeceğiz."

FETÖ'nün sadece darbe yapıp yönetime el koymak istemediğini, yönetime el koyduktan sonra iç savaş çıkarmak isteğini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'yi yabancı işgale hazır hale getirmek istediklerini ifade etti.

Meydanlarda her milletten insan olduğuna, ayrılık gayrılık olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimiz kardeşiz. Hep beraber Türkiyeyiz." dedi.

"Amerikalılar, empati yapsın"
FETÖ üyelerine en ağır cezanın verileceğine işaret eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Buradan kaçış yok. Milletin gazabından kaçmaları mümkün değil. Allah'ın gazabından kaçmaları mümkün değil. Hesabını onlardan fitil fitil getireceğiz. Amerikalılara şunu söylüyorum: Biraz empati yapın. ABD'yi işgal etmeye çalışan bir örgüt lideri gelse, bir papaz gelse, Türkiye'de 15 sene barınsa. Çankaya'da veya İstanbul'da bir semtte buna bir villa tahsis etsek, el bebek gül bebek beslesek. Dünyayı başımıza yıkmaya çalışırlar. Onlar ne hissederse, biz de aynısını hissediyoruz. Amerikalılar artık karar noktasındadır. Bunu açık söylüyorum, ya bir tane kendisini mehdi zanneden meczup, onun çeteleri, onun katilleri ya da 79 milyon Türk milleti. Tercihi yapacak olan Amerikalılardır."

"Dünyanın en şerefli üniversitesinden mezun oluyoruz"
Kurtulmuş, demokrasi nöbetlerinin aynı zamanda herkes için bir okul olduğunu, milyonlarca kurmayın bu meydanlarda 3 hafta eğitim aldığını ve 7 Ağustos'ta mezun olacaklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Dünyanın en şerefli üniversitesinden mezun oluyoruz. Dünyanın en güçlü kurmay akademisinden mezun oluyoruz. Peki bu üniversitede ne öğrendik? Birlik ve beraberliği öğrendik bir taraftan, bir taraftan ihaneti öğrendik, ihaneti gördük. Bir taraftan kula kulluk olmadığını gördük. Bir taraftan bayrak sevgisini gördük, bir taraftan bayrağı değersizleştiren şerefsizleri gördük. Bir taraftan şerefli orduya sahip çıkan milyonları gördük, bir taraftan asker üniforması içindeki soysuzları, eşkıyaları gördük. Bir taraftan 'Ya Allah, bismillah, Allahu ekber' demenin ne demek olduğunu gördük. Bir taraftan Allah diyerek Müslümanları kandırmanın ne büyük bir ihanet olduğunu gördük. Bir taraftan vatan sevgisini gördük, bir taraftan vatansız satılmışları, şerefsizleri gördük. Bir taraftan bu ülkeye sahip çıkan gerçekten yürekli insanları gördük, bir taraftan kula kul olan yüreksiz eşkıyaları gördük. Ben bir üniversite hocası olarak da söylüyorum, bu dersi dünyanın hiç bir yerinde vermiyorlar, bu dersi Samsun meydanında gördük, bu dersi Türkiye'nin bütün meydanlarında gördük. Okulunuz mübarek olsun, diplomanız hayırlı olsun."

"TSK, milletin göz bebeğidir"
"İlk işimiz bunlardan hesap soracağız, devletten bunları kazıyıp atacağız" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkasında kim varsa ne varsa ortaya çıkaracağız. Kara kaplı defterin kapağını açtık, içinde ne varsa hesabını sonuna kadar soracağız. İkincisi Türkiye'yi onaracağız, tamir edeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Bütün kurumlarımız yara aldı. Bu kurumlarımız arasında en başta maalesef Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yara aldı. TSK içinde 3-5 tane sütü bozuk, 3-5 tane şerefsiz bu işleri yaptı diye biz ordumuza karşı asla kötü bir söz söylemeyeceğiz. TSK, milletin göz bebeğidir. TSK'nın içinden de bunları temizleyeceğiz ama bunu yaparken asla TSK'nın itibarını zedelemeyeceğiz, asla Türk ordusuna karşı hiç bir söz söylemeyeceğiz. Bundan sonra 669 Kararname ile bir şey yaptık. TSK'yı yeniden yapılandırıyoruz. Bir daha hiç kimse, aklının ucundan dahi darbe yapmayı geçiremeyecek. Herkes kendi işine bakacak. TSK'nın tek işi var, vatanı savunacak."

Türkiye'de darbelerin tesadüflerle olmadığına işaret eden Kurtulmuş, "Laf olsun diye darbeler olmuyor. 3 tane makam budalası postallarını giyip darbe yapmıyor. Türkiye'nin önü kesilmesi için darbe yapılıyor ama bu 15 Temmuz başka, millet bir başka. Zannettiler ki bu millet sokağa çıkmaz, zannettiler ki bu millet korkar evine gider. Hep böyle zannettiler. Bu millet, Menderes'i koruyamamanın da verdiği acıyla sokaklara çıktı, tankların önüne geçti, uçakların önüne durdu." dedi.

"Feto, Amerika'ya, 'Ben sizin kulunuz köpeğiniz olayım' diye yalvarıp, ağlıyor"
"Ey Feto, hangi milletle aşık attığını unutma" diyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu iş televizyonların karşısına geçip ağlak bir şekilde dini istismar etmeye benzemez. Bu iş yürek işidir, bu iş cesaret işidir. Darbeyi kazansan mehdi gibi gelecektin Türkiye'ye. Darbe şimdi ters düz dönünce yine ağlıyor. Ama bu sefer diyor ki 'Ey efendilerim, ben size yıllarca kul kölelik ettim. Ne olur beni Türkiye'ye geri vermeyin. Ben sizin kulunuz köpeğiniz olayım. Benden istifade etmeye devam edin' diye yalvarıyor, ağlıyor. Ne büyük bir zillettir, ne büyük bir aşağılıktır, ne büyük bir adiliktir."

Türkiye'de geçmişte darbe yapanların sadece birkaçının hatırlandığına işaret eden Kurtulmuş, bu milletin hem Feto denen adamın cezasını vereceğini hem de 5 veya 10 sene sonra tarihin çöplüğüne atacağını vurguladı. Kurtulmuş, Recep Tayyip Erdoğan isminin ise asırlar sonra bile hatırlanacağını aktardı.

"Mesele Türkiye'ye sahip çıkmaksa gerisi teferruattır"
Demokrasi nöbetlerinin 7 Ağustos'ta taçlandırılacağını dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"7 Ağustos'ta Türkiye'nin 81 ilinde mitingimizi yapacağız. İstanbul'daki mitingimize de tüm siyasi partilerin genel başkanları katılacak. Başbakanımız AK Parti Genel Başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı o mitingde olacaklar, hep beraber olacaklar. Dostumuz sevinecek, düşmanlarımız kahrolacaktır. Feto şimdi bu haberden sonra daha fazla ağlamaya, 'Eyvah ben ne yaptım? Bu adamların hepsini birleştirdim' der, desin. Bundan sonra bir ve beraber olacağız. Hani diyorsunuz ya sokaklarda 'Mesele vatansa gerisi teferruattır. Mesele inançsa, mesele özgürlükse gerisi teferruattır. Mesele Türkiye'ye sahip çıkmaksa gerisi teferruattır. Siz bu tarihi yazdınız. Destan yazdınız, hepinizi alnınızdan öpüyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.