Bu ilaçlar kalp hastalarına kalkan

Bu ilaçlar kalp hastalarına kalkan
Kalp ve şeker hastalarının, doktor tarafından verilen kolestrol düşürücü ilaçları kullanmamaları halinde tehlike oluşacağı belirtildi.

Prof. Dr. Sadi Güleç, yaptığı açıklamada, uluslar arası alanda kardiyoloji ve diyabet uzmanlarının kolestrol düşürücü ilaçların yürek ve şeker hastaları için hayati ehemmiyet taşıdığı konusunda düşünce birliği içinde olduklarını öne sürdü.

Güleç, "Ortak karar, yürek-damar hastalığı ya da diyabeti bulunanların, kolesterol düşürücü ilaçları kullanmaları durumunda yürek krizi risklerinin belirgin derecede azalacağı, hayat sürelerinin de uzayacağı şeklindedir" diye söyledi.

Kolestrol düşürücü ilaçların kullanılmaması gerektiği konusunda, bazı gazete ve televizyonlarda haberler yer aldığını belirten Güleç, "Kolestrol düşürücü ilaçların hayati olmayan taraf etkileri ön plana çıkartılarak, yaşam kurtarıcı etkileri görmezden geliniyor ve bu ilaçların halkın gözünde değersizleştirilmesi sağlanıyor. Ekran ve gazetelerde sık karşılaştığımız bir küme hekimin inandırıcı üsluplarla verdiği bu tarz beyanatlar neticesinde maalesef birçok hastamız statin ilacını bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

Güleç, "Kalp krizi geçirmiş, by-pass olmuş, stent takılmış kişiler ya da şeker hastaları, doktor tarafından yazılan kolestrol düşürücü ilaçları kullanmamaları halinde hayati riskle karşılaşabilirler" diye konuştu.

Kolestrol düşürücü ilaçların hekim kontrolünde kullanılmasının yürek krizi riskini azaltacağına ve hastaların hayat süresinin uzamasına katkı sağlayacağına işaret eden Güleç, hastaların doktor tarafından verilen bu ilaçları kullanma konusunda titiz olmaları gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.