Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Bu İlk Yazımız Da Bismillah Diyerek Başlayalım

Bu İlk Yazımız Da Bismillah Diyerek Başlayalım

Bize ayrılan bu köşe de “veren el alan elden hayırlıdır” düsturu ile hareket edip kalbe düşeni, akla düşeni paylaşacağız.

Gün gelecek spor, aktüalite, ilmi, fikri, gün gelecek araştırma konularıyla ilgili yazılarımız olacak. Gün gelecek belki haddimizi aşacağız. Kimimiz katılacak yazılarımıza, beğenenler takdir edenler olacak, beğenmeyip karşı çıkanlarda olacak. Ama kişilik haklarına tecavüz etmeden hoşgörü ile karşılayıp, ya zihninizde muhasebe edin, yada fikrinizle müteala edin, olumlu ve olumsuz tenkit edin. Hiçbir söyleneni söylendiği gibi kabul etmeyin. Çünkü insandır beşer şaşar, sizlere vermeye çalıştıklarımızdaki yanlış gördüklerinizi beyninize hapsetmeyin. İnsanlar bilmeden yaptıkları hataların farkında olmaz, doğru sanıp o hatayı devam ettirirler.

Herkes her şeyi doğru bilemez. Yazılarımız bizlerin doğru bildiklerimiz yada doğru sandıklarımızdır. Yanlış olabilir. Çünkü akıl akıldan üstündür düşüncesiyle sizlerden de görüşlerinizi ve değerlendirmelerinizi almak hatalarımızı düzeltmek isteriz.

Cenab-ı Allah her insanı akılla ve idrak etme yeteneği ile yaratmıştır. Hatalarımızda bizleri uyarın. Uyarın ki saparsak doğru yolu bulalım.

İncinelim ama incitmeyelim. Kırılan olalım ama kıran olmayalım.

Üzülen olalım ama üzen olmayalım.

Gösterilen hatalardan ders alıp tekrar etmeyelim. Zülfü yare dokununca ah alacağımıza tenkitlerinizle düzelip dua edip dua alalım.

Rabbim güzel ve doğruyu sever

Hayatınız boyunca güzelliklerle karşılaşmayı, kusurları örtüp hoşgörü ile yaşamayı nasip etsin inşallah.

Gözünüz güzellikten, içiniz sevgiden, ruhunuz bağışlamaktan, kalbiniz hoşgörüden  mahrum kalamasın.

Egonuzdan sıyrılıp benlik davasından, ben bilirimcilikten uzaklaşıp, biz’ lik davasın da olmak, yaradılanı yaradan dan ötürü sevip, ismi, cismi, makamı ne olursa olsun, büyük-küçük demeden kucaklayıp, saygı- sevgi ve hürmeti eksik etmediğimiz kardeşliğimiz olsun. Dilinizden dökülen iftira, beddua, gıybet, içinizde bulunan haset yerine dua olsun, övgü olsun takdir etmek gibi insanı hasletler olsun.

Bugünkü ilk yazımız istek ve dualarla oldu.

Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah.

Ruha Gıda olur inşallah.

Şimdiden hatamız olursa af ola.

Hoşgörünüze sığınırız.

“ Günahkâr bir ağzın duâsı olmak
istemem.
Dili temiz olanların diline dola ismimizi

A l l â h ‘ım…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR