Bu Kabadayılığınız Biraz Da Pkk'ya Olsun

Bu Kabadayılığınız Biraz Da Pkk'ya Olsun
Başbakan Binali Yıldırım, "Irak hükümetine sormak lazım; alçak PKK terör örgütünün yuvası haline gelmiş ülkeniz. Bu kabadayılığınız, bu afra tafranız biraz da onlara olsun. Onlara gelince ses soluk yok." dedi

 Başbakan Binali Yıldırım, Rusya haber ajansı Sputnik'e yaptığı açıklamada, Suriye'de oldukça karışık bir durum bulunduğunu, Esed rejiminin resmen davet ettiği Rusya'nın üsleriyle ve bütün imkanlarıyla oraya yerleştiğini ifade etti.

ABD'nin de bölgede DAEŞ ile mücadele konusunda oluşturulan koalisyonun başında yer aldığını hatırlatan Yıldırım, bölgede birinci dereceden ilgili ülkeler olan İran ve Türkiye'nin ise olayların kontrol altına alınması, burada yaşanan iç savaşın bitirilmesi konusunda gayret ettiğini anlattı.

"İrade boşluğu olumsuz gelişmelere kapı aralıyor"
Yıldırım, "Rusya ile ABD'nin ayrı telden çalmaları, günden güne durumu daha da zorlaştırıyor. Özellikle ABD seçimleri dolayısıyla bir irade boşluğu maalesef bölgede olumsuz gelişmelere de kapı aralıyor." diye konuştu.

"Rusya ile bölgesel konularda yakın durmaya başladık"
Rusya ile ilişkiler konusundaki soruya karşılık Yıldırım, iki ülkenin daha yakınlaşmış vaziyette olduğunu söyledi. Yıldırım, "Mesela Fırat Kalkanı operasyonunda, Rusya bizi makul ve haklı görüyor. Geçmişe göre, özellikle uçak krizinden sonra ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte bölgesel konulardaki bakış açılarımızda birbirimize daha yakın durmaya başladık." şeklinde konuştu.

"Afra tafranız biraz da onlara olsun"
Irak hükümetinin birdenbire böyle bir tavır almasını sorgulamak gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Irak hükümetine sormak lazım. 30 seneyi aşkın bir süredir Türkiye'nin canını yakan, Türkiye'nin birliğine beraberliğine kasteden alçak PKK terör örgütünün yuvası haline gelmiş ülkeniz. Bu kabadayılığınız, bu afra tafranız biraz da onlara olsun. Onlara gelince ses soluk yok."

Binali Yıldırım, Türkiye'nin DAEŞ ile mücadele için bölge halkına destek verdiğini, onları eğittiğini hatırlatarak, buna karşı laf edilmesini kesinlikle onaylamadıklarını bildirdi.

"FETÖ ile mücadele konusunda Rusya'nın kafası daha berrak"
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda ülkelerin tavrına yönelik soruyu da yanıtlayan Yıldırım, Rusya'nın kafasının daha berrak olduğunu ve Moskova yönetiminin bu konuda gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.

ABD'nin duruşunun da ilk günkü noktada olmadığını ve onların da meselenin göründüğünden daha derin olduğunu fark etmiş gibi gözüktüğünü anlatan Yıldırım, "(FETÖ elebaşının iadesine ilişkin) Gerekli hukuki altyapı oluşturuldu. Talepler yapıldı. Belgeler, bilgiler gönderildi. Resmi olarak geçici tutuklanması ve iade edilmesi konusunda ABD'ye Türkiye Cumhuriyeti olarak talebimizi yaptık. Sonucunu bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.