Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Bu kent sizi unutur mu?

Bu kent sizi unutur mu?

Süper Lig’in bir büyüğüyle bu sezonun büyüğü oynadı. Transfermarkt piyasa değerleri verilene göre 20.2 milyon Euro ile 104 milyon Euro’luk ekipler karşı karşıya geldi. Mazeret üretmiyorum; aslında maçın kırılma anı durum 0-0 iken Ba'nın Rangelov'u dirsek çakarak engellemesi idi ama Tolga Özkalfa'nın ve ekibinin pozisyonu görmemesi de bir Türkiye klasiğiydi.

Teknik direktör karşılaştırılmasında eksiğimiz yoktu. Taktiksel hamlelerde eksiğimiz yoktu. Sahaya yüreğini koymada belki fazlalığımız vardı. 0-3'lük skor Fenerbahçe teknik heyeti dahil eminim kimsenin maç öncesi tahmin edebileceği skor değildi. Farklılık Fabiano Ribeiro’nun tutması, Kaya Tarakçı'nın tutamamasıydı. 60. dakikayı Kaya açısından önemsiyorum, eliyle değil  ama ayağıyla bir pozisyonu başlamadan önledi. Şutlarda 14/5'e 12/3; kornerlerde 5'e 3; topla oynamada %54-%46’lık üstünlüğümüz oyunun skora yansımadığının göstergesiydi bence. Tabii bu maça özgü kalmasını dilediğim final paslar ve son vuruşlardaki beceri noksanlığımız da skoru yarattı; yoksa 2-2 hatta 3-2'yi yakalayacak fırsatlar da geçti elimize ama olmadı.

Konyaspor bence 2015-2016 futbol sezonu yılın en iyi çıkış yapan takımı; Aykut Kocaman ve ekibi sezonun en başarılı teknik ekibidir. Konyaspor taraftarı sezonun örnek taraftarı ünvanını hak etmiştir. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinden dönülürse bile bu kent bu ekibi unutmayacaktır.                        Konyaspor en başarılı dönemlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tahir Akyürek, Konyaspor Başkanı Sn. Ahmet Şan ile geçirmiştir. Sn. Aykut Kocaman ve ekibinin çok yaklaştıkları lig üçüncülüğü ünvanı hepimizi gururlandıracak, teknik ekip ve futbolcularımızın unutulmazlar arasına girmelerini sağlayacaktır.

Bize bu zevki tattıranlara teşekkür ediyorum. Fenerbahçe maçı takımımızın daha kalıcı başarılar için eksiklerini bir kez daha ortaya koymuştur. Dileğim beklenenin çok üzerinde performans ortaya koyan değerli takımımızın iskeletini bozmadan yapılacak akılcı takviyelerle başarının kalıcı hale getirilmesidir. 2022 Süper Lig şampiyonluğunu hayal eden Sn. Şan'ın hayalini gerçeğe dönüştürmek için önce birlik beraberlik sağlaması ve ortak aklı harekete geçirmesini diliyor ve bekliyorum. Gün küskünleri de kazanmak, Konyaspor'a tüm kentin desteğini sağlamak günüdür. Torku tamam da kentimden kazananların Konyaspor'a sponsorluk desteği nerede?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR