Bu kentin tarihi çeşmelerinden şerbet akıyor

Bu kentin tarihi çeşmelerinden şerbet akıyor
Bilecik'te ramazan süresince teravih namazları sonrasında ve kandillerde, vatandaşlara Türk Patent Enstitüsü tarafından "Osmanlı Şerbeti Tiryakisi" adıyla tescillenen şerbet dağıtıldı

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, ramazan ayı süresince teravih namazları sonrası ve kandillerde, vatandaşlara Türk Patent Enstitüsü tarafından "Osmanlı Şerbeti Tiryakisi" adıyla tescillenen şerbet ikram edildi.

Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Belediyesi iş birliğiyle, üniversite öğrencileri tarafından yöredeki meyve çeşitlerinin baharatlarla karıştırılmasıyla elde edilen Osmanlı şerbeti, şeker katkısı bulunmadığı için özellikle tercih ediliyor.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı şerbetinin, Türk Patent Enstitüsünden "Osmanlı Şerbeti Tiryakisi" adıyla tescillendiğini belirtti.

"Şerbetleri daha da yaygınlaştırmak istiyoruz"
Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi öğrencisi Arzu Bilgili de Osmanlı şerbetlerinin, Türk kültüründe ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Osmanlı şerbetinin patenti için yapılan çalışmalarda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bilgili, "Şerbetin içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor, tamamen doğal, aktardan gelen bitkilerle yapıyoruz. Bu yıl geliştirdiğimiz formül olan kızılcık şerbeti içerisine birkaç çeşit baharat attık. Bu ürüne insanlar daha kolay ulaşılabilmeli ve geleneksel içeceğimiz durumunda olan şerbetleri daha da yaygınlaştırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.