Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

BU KONYA BİR HARİKA!

BU KONYA BİR HARİKA!

Maça benim için sürpriz bir 11 ile başladı Aykut Kocaman. Abdülkerim, Mbamba ve Bajic'i beklemiyordum. Özellikle Mbamba'nın oynamasını hiç beklemiyordum. Süper Lig'de en son 2013-2014 sezonunun son maçında Eskişehirspor'a karşı forma giyen Kamerunlu oyuncunun ciddi bir maçta ilk 11'de başlaması beni şaşırttı. Her ne kadar beğenmesem de Uğur İnceman'ı bekliyordum orada. Ama iyi ki Mbamba oynamış. Uzun bir aradan sonra ligde forma giymesine rağmen çok iyi mücadele etti. Maçın yıldızıydı.

29 gollü Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu'nun ardından 26 golle ligin en fazla gol yiyen üçüncü takımı Antalyaspor. Aykut Kocaman da kötü bir savunma anlayışına sahip rakibini iyi analiz etmiş olacak ki Bajic'i ilk 11'de sahaya sürerek daha ofansif oynamayı tercih etti ve meyvesini henüz 3. dakikada aldı. Mbamba'nın golünde Rangelov'un payı çok büyük. Köşe gönderinin oradan mükemmel taşıdı topu. Takımda golü bulunan tek forvet olan Bajic de şık bir vuruşla skoru 2-0 yapınca “İlk defa rahat bir maç izleyeceğim” dedim açıkçası.

Daha ilk yarıda fark 5-6 olabilirdi. Holmen, Rangelov ve Bajic çok net fırsatları değerlendiremedi. Sonrasında 2. yarının başında Emrah Başsan ilk tehlikeli pozisyonda kesti cezayı. Eee atamayana atarlar. Ali Çamdalı'nın bu gole erken yanıt vermesi takımın erken paniğe kapılmasını engelledi. Sonra Meha, Rangelov ve Ömer Şişmanoğlu ile yine cömertçe harcadı pozisyonları Konyaspor. Ömer kaçırdığı golde, metrelerce yükseklikten gelen topu Messi gibi kontrol etti ama Ömer gibi vurdu. Bir an önce golle tanışma isteği ve hırsı olduğu için bomboş pozisyondaki Holmen'e pas vermedi. Sonrasında tekrar atamayana atarlar durumu yaşandı ve Eto'o yeşil-beyazlılar'ı paniğe soktu. Aykut Kocaman'ın da dediği gibi, son 5 dakika kabus gibi geçti.

Her şeye rağmen Konyaspor çok iyi oynayarak kazandı. Bu sezon en çok keyif aldığım maçtı. Tarihi farkı önleyen kalite eksikliği oldu. Aykut Kocaman döneminde ilk defa böyle bir futbol izledi Konyasporlular. İşte özlenen, istenen futbol bu!

Haftaya Aliler yok!

Ali Turan ve Ali Çamdalı gördükleri sarı kartla Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü. Kasımpaşa ligin kaliteli takımlarından. Oturmuş savunma dörtlüsü bozulacak ve orta sahanın bel kemiği Ali Çamdalı'nın yokluğu oldukça hissedilecektir. Bu yüzden olası bir mağlubiyet sürpriz olmaz benim için. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR