Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

BU KONYASPOR’UN DAHA ÇOK KREDİSİ VAR

BU KONYASPOR’UN DAHA ÇOK KREDİSİ VAR

Avrupa heyecanının ardından ilk kez lige dönen Atiker Konyaspor, hem geçen yılki başarısı hem de Avrupa mutluluğunun kredisini Gençlerbirliği karşısında kullandı. Eğer Konyaspor 90+4 dakika süren maçın son 6 dakikasındaki isteğini maça yaysaydı Gençlerbirliği karşısında çok rahat 3 puanın sahibi olurdu.

Atiker Konyaspor ve Gençlerbirliği futbol takımları maça çıkarken tarafsız futbol gözlemcileri takımların puanlarına bakıp ortada bir maç olur. Ancak sahasında 16 maç kaybetmeyen bir Konyaspor var diyebiliyorlardı. Bizim bu değerlendirmeye yapacağımız bir ilave vardı. O da Konyaspor sahasında kaybetmeyen deplasmanda üç büyüklere bile kök söktüren, geçen yıl tarih yazmış bir takım. Bunları alt alta koyduğumuz zaman bir de Aykut Kocaman’ın sabırlı futbol anlayışını ekleyince bu maçı kaybetmeyiz dahası sıkıştırırsak bir gol ile üç puanı cebimize koruz.

Konyaspor topa ve sahaya hakim olarak karşılaşmaya başladı. Top da bizimdi kontrol de bizimdi. Meha ile kullandığımız iki duran top güzel bir işaret gibi görünse de 17. dakikada yenilen gol ilk yarı için bütün hesapları bozdu. Bu gol için iki şey söylemeliyiz. 1. si Selçuk Şahin’in Serdar Gürler’e tecrübesiyle attığı uzun nefis pas ve genç Serdar Gürler’in de yaşının çok üstünde bir olgunluk ile önce top hakimiyeti ardından vuruşu idi. 2. si ise bu pozisyonda defansımızın son adamı pozisyonundaki Volkan Fındıklı’nın Serdar Gürler’in önünde pozisyon alması 2. hamlede seyirci kalması affedilmez bir hata idi.

Konyaspor ikinci yarıya daha istekli gibi başlasa da Aykut Hoca’nın Hora-Bajic ve Meha-Milosevic değişikliğine kadar yeşil-beyazlılarda beklenen vites artırımı gerçekleşmedi. Bu değişikliğin ardından da artık alışageldiğimiz Konyaspor, sahada yine yoktu. Çünkü yeşil-beyazlılar inanılmaz top kayıpları ve pas hataları ile bütün istatistikleri adeta deliyordu. Son dakikada rakip takımın kendi kalesine attığı golün dışında bir dakika içerisinde iki yüzde yüzlük gol pozisyonundan faydalanamayan temsilcimiz bir yerde oynamadan kazanma şansını da tepiyordu. Sonuçta bu Konyaspor her şeye rağmen ligin en iyi takımlarından birisi olmaya devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR