Bu koyun, şekerli çay tiryakisi

Bu koyun, şekerli çay tiryakisi
Biri çeşmeden su içiyor, diğeri bardak bardak çay... Canlı Hayvan Pazarında bulunan ‘Muhittin’ isimli koyun, tam bir çay tiryakisi. Şeker ve çaya dayanamayan Koyun, sahibinin elinden bardak bardak çay içiyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı canlı hayvan pazarındaki kurbanlıklar arasında bulunan çay tiryakisi bir koyun herkesin maskotu oldu. Sahibi tarafından ‘Muhittin’ ismi verilen koyun, diğerleri sıcakta bol bol su içerken o şekerli çayı tercih ediyor. 
Kurban Bayramı için bin liraya satışa çıkarıldığı hayvan pazarında müşterisini bekleyen ‘Muhittin’ isimli koyunun sıra dışı alışkanlığı ile dikkat çekiyor. Esnaf ve vatandaşın yoğun ilgisini çeken kurbanlık koyun, sahibi tarafından ikram edilen şeker ve çayı geri çevirmiyor.
Koyunun sahibi Ahmet Çetinaslan, “Hayvanlarımıza çocuk gibi bakıyoruz” dedi. Çetinaslan, “Bunları biz oğlakken yetiştirmeye başlıyoruz. Onun için insan canlısı oluyorlar. Çağırdığımız zaman geliyorlar, çeşmeden su içiyor ona alıştırdık, elimizden su içiyor. Muhittin de şekerli çaya alıştı. Ne zaman versem geri çevirmiyor. Adeta tiryakisi oldu. Biz ona çocuk gibi bakıp besliyoruz” dedi.

------VİDEO---- VİDEO  ------VİDEO---- VİDEO    ------VİDEO---- VİDEO ------


Bakım, kalite ve büyüklüğüne göre kurbanlık fiyatlarının değiştiğini söyleyen esnaflar da kurbanlık hayvan fiyatının şuan için uygun olduğunu belirtiyor.
Canlı Hayvan Pazarı esnaflarından Ali Biricik, kurbanlık almak isteyen vatandaşların başka yerden değil, canlı hayvan pazarından almalarını istedi. Biricik, “Bayramın birinci gününden dördüncü gününe kadar burada hayvan var. Hiç kimse sıkıntı etmesin köylere gidip yüksek fiyatla mallarını almasın. Önceden üretici hayvanını burada satardı, ama şimdi dışarıda satarak bin liraya sattığı hayvanı seneye bin 500 liraya satıyor. Her zaman canlı hayvan pazarında fiyatlar düşüktür uygundur” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.