Emekliler çoştu! Bu kuyruğun sonunda 1000 TL destek var

Emekliler çoştu! Bu kuyruğun sonunda 1000 TL destek var
 Editör
7500 TL maaş alan ve geçim sıkıntısı çeken emekliler, ABB'nin 1000 TL emekli desteğine başvuruyor. Başvuran sayısı günden güne artarken, destek alabilmek için hangi şartları taşımak gerektiği de merak ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından emeklilere destek için başlatılan 1000’lik yardım için başvuran kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Başvuran emekliler şartları sağlıyorsa aylık düzenli olarak bu desteği alıyor.

emekli-yardim-kuyrugu6.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor durumda olan vatandaşa yardımcı olmak için aylık 1000 TL destek ödemesi yapacaklarını duyurmuştu.

emekli-yardim-kuyrugu5.jpg

2023 Ağustos ayında Başkan Mansur Yavaş tarafından yapılan duyurunun ardından destek kampanyası Eylül ayında başladı. Eylül ayında 7500 TL ve altında maaş alan toplam 6 bin 100 emekli, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu yardımından faydalandı.

emekli-yardim-kuyrugu1.jpg

DESTEĞİ ALABİLMEK İÇİN KUYRUK OLUŞUYOR

Ekim ayında ise bu sayının neredeyse ikiye katlandığı ifade edilirken, içinde bulunduğumuz Kasım ayında da 15 binin üzerinde emeklinin 1000 TL destek ödemesinden faydalanmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

emekli-yardim-kuyrugu.jpg

Verilen yardımdan yararlanmak isteyen emeklilerin sayısının gittikçe arttığı biliniyor. Ekim ayında mali destekten faydalanan emeklilerin sayısı bir önceki aya göre 4 bin 497 artış gösterirken, sayı toplamda 10 bin 597 kişiye yükselmişti.

2023 Kasım ayı başında yardım alan emekli sayısı ise bir önceki ay olan Ekim'e göre 4 bin 732 artışla 15 bin 329'a yükseldi.

mansur-yavas.jpg

MANSUR YAVAŞ, SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPTI

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla emeklilere seslenen Yavaş, “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuruda bulunabileceklerini belirterek, “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.