Bu maaşı duyanlar sıraya girecek zenginlik kapısı: Aylık 300 bin lira

Bu maaşı duyanlar sıraya girecek zenginlik kapısı: Aylık 300 bin lira
Depremlerin etkisiyle yıkılma riski taşıyan binaların yıkımı için Elazığ'daki bir firma tarafından makas operatörleri için operatör bulunamıyor.

Depremlerin etkisiyle yıkılma riski taşıyan binaların yıkımı için Elazığ'daki bir firma tarafından makas operatörleri için 300 bin liraya kadar maaş teklifi sunulmasına rağmen, operatör bulunamıyor.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen depremlerin sonrasında binaların yıkımı için kullanılan makas aracı operatörlerine verilen 300 bin liraya kadar yüksek maaş teklifine rağmen eleman yokluğu çekiliyor. Depremlerin etkisiyle oluşan acil ihtiyaçların karşılanması için yapılan yatırımlara rağmen, makas operatörü olmaması işlerin aksamasına ve kaynakların boşa harcanmasına neden oluyor.

3604.jpg

''DEPREMLERDEN SONRA BİZE BÜYÜK ROL ALMAK DÜŞTÜ''

Özellikle depremler sonrası binaların yıkımında kritik bir rol alan makasın 20 milyon liralık bir değere sahip olduğunu belirten hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, saha çalışmalarının devam sürdüğünü fakat operatör olmadığı için makasın boşta beklediğini ifade etti. Bölgede meydana gelen acil ihtiyaçların karşılanması için önemli bir araç olan makasın operatörlerinin olmaması ve bulunmaması saha faaliyetlerinin aksattığını dile getiren Üstün, makinenin boşta beklemesinin hem maddi zarara hem de zaman kaybına yol açtığını kaydetti.

''AYLIK 300 BİN LİRA VERİYORUZ OPERATÖR BULAMIYORUZ''

20 yıldır sahada çalıştıklarını ifade eden firma sahibi Kazım Üstün, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ötürü ilk günden bu günlere sahadayız ve faaliyetlerimiz dürüyor. Bu anlamda çok büyük yatırımlar da gerçekleştirdik. Depremlerden sonra binaların yıkım aracı makas çıktı. Bugünkü değeri 20 milyon lira olan makasa operatör bulamıyoruz ve makinemiz yatıyor. Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş veriyoruz ama operatör yok. Makasımız da görüldüğü üzere boşta bekliyor. Eleman yetişmiyor. Bizim de anlam veremediğimiz bir olay" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.