Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Bu maçın sonucu böyle olmamalıydı

Bu maçın sonucu böyle olmamalıydı

Konyaspor-Fenerbahçe maçının bitiş düdüğü ile futbolcularımızın mücadelesine Aykut Hoca’nın taktiğine bir haftadır küfredenler acaba ne düşündüler? Talihsiz Kayseri Erciyes yenilgisinin ardından bir anda takımı düşürenler peki şimdi ne diyecekler?

Sezon başından bu yana “Bu takım düşmez” derken özellikle bizimle dalga geçen sözüm ona Konyasporlular hâla aynı görüştüler mi? 

40 bini aşkın seyircinin TORKU Arena’daki muhteşem desteği ile maça başlayan Konyaspor akıl ve isteğin en güzel örneğini ortaya koydu.

Konyaspor’dan önce izninizle Fenerbahçe analizi ile yazımıza başlayalım.  Sahaya çıkarken cezalı ve sakat oyuncuları ile farklı bir on bir ile sahaya çıkan Fenerbahçe’nin gol atabilmesi i uzun ve duran toplarla gol atmasına bağlıydı. Bugüne kadar hep sabırlı ve yakın topla oynama düzeninde ki Fenerbahçe belki de ilk kez bu defa uzun toplarla oynamaya çalışıyordu.

Nitekim kaleci Mert’in yaptığı iki hatadan biri ile golü bulduk ve Fenerbahçe nasıl bir duvara çarptığını anladı.

Konyaspor başlama vuruşu ile “ben bu maçı kazanmak istiyorum” diyordu. Fenerbahçe karşısında haddini bilerek oyunu kendi yarı alanında kalabalık olarak kabul eden yeşil beyazlılar hızlı toplarla hızla Fenerbahçe alanına inmeyi planlamıştı ve bunda da çok başarılı oldu.

İlk yarının genel görüntüsünde iki takımında ligde ki konumlarını bilmeyen birisine “Kim şampiyonluğa oynuyor” diye sorsanız herkes tartışmasız Konyaspor’u işaret ederdi.  Aykut Hoca’nın çok iyi Fener analizi ve kazanma taktiği futbolcularında bu kazanma isteği ile birleşince süper bir oyun ve skorla ilk yarı sona eriyordu.

İkinci yarıya da öyle güzel öyle akıllı başladık ki bu maç Konyaspor’un Fenerbahçe karşısında yazacağı tarihin bir işareti idi.  Fenerbahçe’deki değişiklikler kendi adına hiçbir ümit verici harekete neden olmazken Yeşil-Beyazlılarda sezonunun en akıllı oyununu sergiliyorlardı.

Ama yine duran bir top dahası yine bir köşe atışı akıl almaz bir anlık gaflet çok pahalıya mal oldu. 1-1 den sonra biz bir yerde beraberliğe razı olurken Fenerbahçe’nin üstünmüş gibi görünen futbolunda etkisi hiç yoktu.

Yazık yazık demekten başka bir şey elden gelmiyordu.

 Futbolun adaleti olsaydı biz Fenerbahçe’yi yenmiştik. Bu maçta üzülen Konyaspor sevinen ise Fenerbahçe olduğuna göre başka söze gerek yok diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR